Bundesliga

Nálam Robben nem lőhetett volna büntetőt - Beckenbauer

  • VNA

Máris megindult a kritikák áradata Arjen Robben felé, akit a Dortmund ellen elhibázott büntetője miatt még Franz Beckenbauer is "elővett".

Alig fújták le a Borussia Dortmund győzelmével véget ért szerdai rangadót, többen máris nekiestek a sokat hibázó (a dortmundi gól előtt a védekezésnél beragadó, tizenegyest és a hajrában ziccert is rontó) Arjen Robbennek. Természetesen a "Császár", vagyis Franz Beckenbauer kritikája szólt a legnagyobbat, aki nem érti, miért a holland légiós lőtte a büntetőt. "Amikor én voltam az edző, akkor nálam mindig is alaptörvény volt, hogy az a játékos nem rúghatja a 11-est, aki ellen a szabálytalanságot elkövették. Lehet, hogy időközben ez az íratlan szabály megváltozott, vagy csak Hollandiában nem ismerik?" - füstölgött a Sky-nak nyilatkozva a Bayern München tiszteletbeli elnöke, aki inkább Schweinsteigert vagy Kroost látta volna szívesebben a büntető végrehajtójaként.

A Bundesliga 30. fordulójának rangadóján a végjátékban Robben hozhatta volna vissza a bajorok bajnoki reményeit, a 85. percben kihagyott büntetője miatt ugyanakkor csapata négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt már hat pontos hátrányban van a címvédő Dortmund mögött. A teljességhez hozzátartozik, hogy a holland szélső legutóbbi tíz büntetőjét egyaránt belőtte, de most a legfontosabb pillanatban hibázott.

Subotic "beolvasott" Robbennek a kihagyott tizenegyes után