NBA

Megbosszulta a vasárnapi vereséget a Chicago

  • Barcsai Róbert

Hat mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 103. játéknapján, az est legnagyobb kérdése pedig az volt, hogy a Chicago vissza tud-e vágni a vasárnapi kínos vereségért a Knicksnek.

Carmelo Anthony 29 pontig jutott

Hiába kezdett sokkal jobban az Orlando, mégis 93-85-ös vereséget szenvedett a Howard nélkül felálló Magic a fővárosban. A Washington legjobbja Kevin Seraphin volt, aki karrierje legjobb estéjén van túl, hiszen a fiatal játékos24 ponttal, valamint 13 lepattanóval zárt. A másik oldalon Jameer Nelson tündökölt, ő 19 pont mellett 7 gólpasszt is kiosztott.

A Boston kilenc napon belül oda-vissza meglázta a Miami Heat gárdáját, a Celtics ezúttal idegenben verte 115-107-re Jameséket. A mérkőzést végig uraló bostoniak legjobbja Paul Pierce volt 27 ponttal, de Rajon Rondo is kitett magáért, aki 18 pontot és 15 asszisztot könyvelhetett el. A másik oldalon LeBron James 36 egységig jutott, viszont a kezdők nem kaptak elegendő segítséget a padról, így egy héten belül már a második hazai vereségét jegyezhette a Heat. A mérkőzés után Dwyane Wade osztotta meg a véleményét a csapatról: „Nem vagyunk bajban, a csapat nagyon jól játszott. A Celtics nagyon jól dobott, amikor pedig ennyire megy nekik, akkor nagyon nehéz legyőzni őket.”

A Boston divizóbeli riválisa, a Philadelphia kötelező, ám fontos meccset húzott be New Jerseyben. A négy mérkőzés után 107-88 arányban diadalmaskodó Sixers ezúttal is hatalmas segítséget kapott a kispadtól, akik összesen 62 egységet szorgoskodtak össze, ráadásul ebből 58-at a Lou Williams-Spencer Hawes-Thaddeus Young trió.

Igazi alsóházi rangadót rendeztek Clevelandben, ahol a Cavs fogadta a Bobcats együttesét. A hazaiak hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozata szakadt meg, mivel a Cavaliers 103-90 arányban legyőzte a Charlotte csapatát. A meccs legnagyobb meglepetését az a Lester Hudson szolgáltatta, aki nemrég tíz napos szerződést kapott a Clevelandtől, amivel a jelek szerint élni szeretne a játékos, hiszen ma a legfontosabb statisztikai mutatókban egytől-egyik csapata legjobbjának bizonyult. Hudson 25 pontja mellé begyűjtött még 8 lepattanót, valamint kiosztott 6 gólpasszt is. A Bobcats irányítója, D.J. Augustin így nyilatkozott Hudsonról: „Hudson nagyon jó játékos, megérdemli, hogy a ligában szerepelhessen. Keményen dolgozik, minden tiszteletem az övé.”

A Dallas Mavericks egy lépéssel közelebb került a rájátszáshoz, hiszen a címvédő hazai pályán 110-100 arányban múlta felül a Sacramento Kings csapatát. A hihetetlenül fontos győzelem a látszat ellenére nehezen született meg, hiszen a Mavs lassan kezdte a meccset, majd hiába került többször is tíz pont körüli előnybe a csapat, a Kings kitartó munkája általában felzárkózást eredményezett. DeMarcus Cousins a várakozásoknak megfelelően jól teljesített, 25 pontot, valamint 18 lepattanót ért el, míg a hazaiaknál inkább a csapatjáték került előtérbe, hiszen hatan is legalább tíz pontig jutottak

A nap zárómérkőzésén a Chicago fogadta a New York Knicks csapatát, és végül a Rose nélkül felálló Bulls bosszút állt a fájdalmas vasárnapi vereségért, hiszen a Bikák 98-86-ra nyertek. A Chicago gyakorlatilag végig uralta a mérkőzést, ám a Knicks több alkalommal is fel tudott zárkózni, ám igazán közel egyszer sem került egymáshoz a két csapat. A Bullsnál elsősorban R.I.P. Hamilton, valamint Luol Deng játékát kell kiemelni, előbbi 20, utóbbi pedig 19 egységet hozott össze. Az összecsapás legeredményesebb játékosa a várakozásoknak megfelelően Carmelo Anthony volt, ő 29 pontot termelt.

NBA
A 103. játéknap eredményei:
Cleveland-Charlotte 103-90
Miami-Boston 107-115
Washington-Orlando 93-85
New Jersey-Philadelphia 88-107
Dallas-Sacramento 110-100
Chicago-New York 98-86