Jégkorong

Lehet, hogy Hetényi és Szuper nélkül megyünk a vb-re

  • MTI

Változatlanul nagy a bizonytalanság kapusposzton a vasárnap kezdődő ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatottnál.

Szuper Levente szereplésére nagyon kevés az esély

Mivel Hetényi Zoltán finn és Szuper Levente kazah klubja továbbra is versenyben van az ottani rájátszásban, ezért nem lehet tudni, hogy szerepelhetnek-e a szlovén fővárosban, és ha igen, mikor tudnak csatlakozni a kerethez.

Hetényi csapata, a Jokerit Helsinki legközelebb csütörtökön elődöntőzik, és ha kikap, akkor a magyar hálóőr odaér a kezdésre. Ellenkező esetben biztosan nem tud játszani a japánok elleni vasárnap 13 óraikor kezdődő vb-találkozón.

Szuper helyzete nehezebb, mert neki még legalább két összecsapása van az Arisztannal, és Kazahsztánból nehezebb eljutni Ljubljanába, mint Hetényinek a finn fővárosból.

A kapusok közül Bálizs Bence, Budai Krisztián és Pleszkán József tagja még a válogatott keretnek. Kevin Primeau szövetségi kapitány elvileg csütörtökön hirdeti ki az utazók listáját.

A vb-n sorrendben a japán, az ukrán, a szlovén, az osztrák és a brit csapat lesz az ellenfél. A torna első és második helyezettje jut fel a 16-os világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I úgynevezett B osztályába.