Brazil foci

Joao Havelange elhagyta az intenzív osztályt

  • MTI
megosztom

Elhagyhatta az intenzív osztályt Joao Havelange, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke, akit több mint három hete szállítottak kórházba.

A 95 éves sportdiplomata, aki 1974-től 1998-ig vezette a FIFA-t, egy korábbi bokasérülés következtében nagyon komoly baktériumfertőzést kapott, melynek következtében pár napig géppel kellett lélegeztetni. A Szamaritánus klinika szerdai közlése szerint hétfőn szív- és légzési problémákkal küzdött Havelange, de az állapota az elmúlt két napban sokat javult, ezért döntöttek az orvosok az áthelyezésről.

A brazil sportvezető tavaly decemberig 48 éven át a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja is volt, ám erről egészségi állapotára és korára hivatkozva lemondott - korrupciós botrányba keveredett, s ezzel megelőzte az etikai bizottság eljárását. A vizsgálatok alapján Havelange még a FIFA első embereként egymillió dollárt fogadott el az azóta csődbe jutott ISL nevű marketingcégtől. Az etikai bizottság az előzetes várakozások alapján minimum kétéves eltiltással sújtotta volna őt, de a végleges kizárás sem lett volna elképzelhetetlen.

megosztom