Férfi kosárlabda

Ezerötszáz török fanatikus jönne Debrecenbe

Az április végén Debrecenben sorra kerülő EuroChallenge Kupa négyes döntőjét mintegy 6000 néző láthatja élőben.

Fotó: boon.hu

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az esemény szerdai, debreceni sajtótájékoztatóján közölte: az április 27. és 29. között sorra
kerülő torna legfontosabb hozadéka lehet - a sportdiplomáciai siker mellett - a magyar csapat pályán elért eredménye, ami megfelelő alapot nyújthat a válogatott sikeres Eb-felkészüléséhez. Hozzátette: a magyar kosárlabda a nemzetközi eredmények nélkül belterjessé válna. Ehhez kapcsolódva a városvezető felidézte a magyar válogatott 1955-ös budapesti Eb-győzelmét, amely a sportág mellé állította az országot és példaképpé emelte a sikert kivívó játékosokat. Szalay szerint a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) jelenleg Magyarországot feltörekvő nemzetként tartja számon, amelynek érdemes megadni a lehetőséget egy komoly viadal rendezésére.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szolnok a kosárlabdában érvényes kvótarendszer miatt mindössze három külföldi játékossal érte el a sikert. A politikus szerint Debrecennek is kiváló lehetőség a rendezés, egyben örömét fejezte ki, hogy a szolnokiak a budapesti rendezéssel ellentétben "egy tiszántúli szolidaritást" választottak.

Nyerges Zsolt a sajtótájékoztatón ismertette a technikai részleteket: a Főnix Csarnokba mintegy 6000 néző láthatja a meccseket élőben, ebből a török Besiktas szurkolói 890 jegyet kapnak - sajtóhírek szerint 1500-at igényeltek .

A jegyek 8 és 10 ezer forintba kerülnek, azokhoz itthon várhatóan április 16-től a szolnoki Tiszaligeti Csarnokban, Debrecenben pedig a Főnix Csarnok és a Kölcsey Központ pénztáraiban lehet hozzájuk jutni.