Serie A

Del Piero 700. mérkőzésén kivégezte a Laziót

A Juventus, a klub színeiben 700. tétmérkőzésén pályára lépő Alessandro Del Piero szabadrúgásgóljának köszönhetően 2-1-re nyert a Lazio ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szerdai játéknapján. Az est további mérkőzésein nyert az Inter, valamint a Roma, viszont óriási meglepetésre hazai pályán kapott ki a Napoli az Atalantától.

Juventus-Lazio

A mérkőzés kezdetétől fogva nyomott a Juventus, az első igazán veszélyes helyzet a 6. percben adódott, ám Chiellini középre tett labdáját Quagliarella öt méterről lőtte fölé. A 27. percig gyakorlatilag semmi izgalmas nem történt az összecsapáson, ekkor azonban felgyorsultak az események. A Lazio első veszélyes helyzetét is ez a minutum hozta meg, Ledesma szabadrúgását azonban Buffon hárította.

A következő percekben a Juventus akár 3-4 gólt is szerezhetett volna, hiszen a hazaiak sorra alakítottak ki nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket. A 27. percben Chiellini, a 28.-ban pedig Pepe lövését hárította bravúrral Marchetti, azonban a 30. percben már a Lazio hálóőre is tehetetlen volt. Pirlo beadását követően Pepe tette fel mellel ollóra saját magának a labdát, majd hatalmas gólt lőtt az ötös vonaláról (1-0).

A bekapott góltól megtorpant vendégek kapusa, Marchetti még két nagy védést mutatott be öt percen belül, előbb Vidal tüzelt kapura nagyjából 60 méterről, ám a vendégkapus hátraért, és szögletre mentett. A 33. percben Quagliarella ismét ordító ziccert hagyott ki, a jobb felsőbe tartó lövést Marchetti szedte ki.

Marchetti igyekezetének (vagy a sok elrontott Juventus-ziccernek?) a 45.percben lett meg az eredménye, amikor egy jobb oldali beadást követően Mauri fejelt Buffon kapujába (1-1).

A második félidőt óvatosabban kezdték a csapatok, ám továbbra is a Zebrák voltak fölényben. Ennek megfelelően az első igazán veszélyes helyzet a második játékrészben is a vendégek kapuja előtt alakult ki, méghozzá az 51. percben, amikor Quagliarella tüzelt messziről, lövése azonban megpattant, így a labda elkerülte a kaput.

A 78. percben a csereként beállt Del Piero a 16-oson kívülről eresztett el egy lapos bombát, ám a lövést Marchetti magabiztosan védte. Nem sokkal később Del Piero tálalt Lichtsteiner elé, aki egyből középre tette a labdát, amely Chiellini mögé érkezett, így hiába volt jó pozícióban a játékos, a pontatlan labda miatt egy újabb elszalasztott lehetőségről beszélhettünk.

A 82. percben Ledesma kezezett a Lazio 16-osának előterében, a szabadrúgásból pedig a Juventus színeiben a 700. mérkőzésén pályára lépő Del Piero talált be, aki a jobb alsóba tekert, Marchettinek pedig esélye sem volt, ezzel az állás 2-1-re módosult.

Del Piero a 700. meccsén a tabella élére lőtte a Juventust

A hosszabbítás harmadik percében a rómaiak csereként beállt játékosát, Kozakot még kiállította a játékvezető, ám ezen kívül nem történt semmi említésre méltó a meccs hátralévő részében, így a Juventus mai győzelmével ismét átvette a vezetést a tabellán.

A találkozó góljai

A többi mérkőzésen

A játéknap további összecsapásain is születtek érdekes eredmények, a Napoli például hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget az Atalanta gárdájától. Az Inter hátrányból fordítva győzte le 2-1 arányban a Sienát, de a Roma is hihetetlenül fontos győzelmet aratott, hiszen a fővárosiak 3-1-re verték az Udinesét, így a két csapatot csupán egy pont választja el egymástól a negyedik és az ötödik helyen.

A kiesés ellen folytatott harcban fontos győzelmet szerzett a Lecce, idegenben verte a Catania gárdáját, ráadásul a déliek előtt álló Fiorentina és Genoa egyaránt pontot hullajtott, előbbi a Palermóval, utóbbi pedig a Cesenával remizett. A szintén kiesés ellen harcoló Parma csapata hozta a papírformát, hazai pályán 2-0-ra verte a szinte biztos kiesőnek tekinthető Novarát.

Serie A, 32. forduló:
Juventus-Lazio 2-1 (1-1)
gól: Pepe (30.), Del Piero (82.), illetve Mauri (45.)
kiállítva: Kozak (93., Lazio)
 
AS Roma-Udinese 3-1 (1-1)
g: Osvaldo (8.), Totti (86.), Marquinho (91.), illetve Fernandes (43.)
 
Catania-Lecce 1-2 (0-0)
g: Bergessio (52.), illetve Corvia (88.), Di Michele (90.)
kiállítva: Carrizo (89., Catania)
 
Fiorentina-Palermo 0-0
 
Genoa-Cesena 1-1 (1-0)
g: Rossi (41.), illetve Mutu (76.)
 
Internazionale-Siena 2-1 (1-1)
g: Milito (42., 81., a másodikat 11-esből), illetve D'Agostino (6.)
 
Napoli-Atalanta 1-3 (1-1)
g: Lavezzi (13.), illetve Bonaventura (10.), Bellini (58.), Carmona (68.)
kiállítva: Pandev (70., Napoli)
 
Parma-Novara 2-0 (2-0)
g: Giovinco (27.), Jonathan (40.)
 
Kedden játszották:
Chievo-AC Milan 0-1 (0-1)
g: Muntari (8.)
 
Csütörtök:
Bologna-Cagliari 20:45