Premier League

A Unitednek könnyű, a Citynek kellemetlen ellenfél ellen kell győznie

Szerdán négy mérkőzéssel zárul az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 33. fordulója. A Manchester United Wiganban szaporíthatja pontjai számát, az üldöző City a West Bromwich Albiont fogadja, amely decemberben is borsot tört Manciniék orra alá.

Wigan Athletic-Manchester United 20:45
Tv: Digi Sport Plus Hathárom-tipp: 2

Kiváló formában várja a Manchester United a wigani kirándulást: a listavezető Vörös Ördögök zsinórban nyolcszor győztek, az utolsó 12 bajnokin csak a Chelsea ellen veszítettek pontokat (3-3). A Wigan kiesőhelyen áll, és várhatóan ott is marad. Ugyan az elmúlt hetekben produkált egy jó sorozatot Roberto Martínez együttese (két döntetlen, két győzelem), a múlt héten csak a hosszabbításban esett góllal kapott ki a Chelsea vendégeként, de óriási meglepetés lenne, ha az éllovas pontokat hullajtana a DW Stadionban.

A Latics mind a 14 eddigi meccsét elveszítette a United ellen (ősszel 0-5-re), de a spanyol menedzser bízik benne, hogy megszakítják a negatív rekordot. "A Stamford Bridge-en és az Anfielden felborítottuk a papírformát. A Manchester United ellen tökéletesen kell futballozni, de tudjuk a receptet. Az utolsó kilenc meccsünkön nagyon magas színvonalon játszottunk, ami nagy örömmel tölt el. A csapat megmutatta, hogy bárkivel képes felvenni a versenyt"- mondta Martínez.

  • Manchester City - West Bromwich 2012-04-11 20:45:00
  • Wigan - Man. United 2012-04-11 20:45:00
  • QPR - Swansea 2012-04-11 21:00:00
  • Wolves - Arsenal 2012-04-11 20:45:00

 

Manchester City-West Bromwich Albion 20:45 Hathárom-tipp: 1

Papíron Roberto Mancini gárdája az esélyese a mérkőzésnek, de a City három forduló óta nyeretlen, már otthon sem százszázalékos, és a West Brom  decemberben megfricskázta a gyárvárosiakat (0-0). Roy Hodgsonnal ellentétben Mancininek a csapategységgel is problémái vannak, Balotelli az öltözőn belül és kívül is balhézik, az Arsenal elleni derbin megint kiállították, három meccset kell kihagynia. A sérüléséből felépült Yaya Touré és David Silva visszatérhet a csapatba, a birminghamieknél várhatóan az a kezdő fut ki a pályára, amely szombaton legyőzte a Blackburnt. A West Brom négy nyeretlen bajnoki (három vereség, egy döntetlen) után tudott nyerni a Rovers ellen, és a lendület az Etihadban is kitarthat. Az első hat helyezetten kívül Gera Zoltán és Fülöp Márton csapata büszkélkedhet a legjobb idegenbeli mérleggel (22 pont 16 találkozón). Egy biztos: ha Hodgsonék ponttal térnek haza, és a United legyőzi a Wigant, Manchester kék felében keresztet vethetnek a bajnoki aranyra.

Szerdán négy mérkőzéssel zárul az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 33. fordulója. A Manchester United Wiganban szaporíthatja pontjai számát, az üldöző City a West Bromwich Albion fogadja, amely decemberben is borsot tört Manciniék orra alá.

Wolverhampton Wanderers-Arsenal 20:45 Hathárom-tipp: 2

A harmadik Arsenal nyugodtan várhatja mérkőzését, egyrészt a tökutolsó, sorozatban hat vereséget szenvedő Wolveshoz utazik, másrészt vasárnap rangadót nyert (1-0, Manchester City), harmadrészt az üldöző Tottenham kikapott a Norwichtól, így a győzelemmel öt egységre növelheti előnyét.

Decemberben még Mick McCarthyval egy pontot rabolt a Wolverhampton az Emiratesből, de legyőzni 1979 óta nem tudja az Ágyúsokat, és vélhetően ez a statisztika szerdán este sem dől meg.

A szerdai negyedik mérkőzésen Buzsáky Ákos csapata, a kiesés ellen menekülő Queens Park Rangers a szintén újonc, de a középmezőnyben helyét stabilizáló Swansea-t fogadja.

Játssz és nyerj a hathárom.hu most induló focis tippjátékain!

Premier League, 33. forduló:
A szerdai program:
Manchester City-West Bromwich Albion 20:45
Wigan Athletic-Manchester United 20:45
Wolverhampton Wanderers-Arsenal 20:45
Queens Park Rangers-Swansea City 21:00
 
Kedden játszották:
Blackburn Rovers-FC Liverpool 2-3 (1-2)
gól: Yakubu (36., 63. büntetőből), illetve Rodriguez (13., 16.), Carroll (90+1.)
kiállítva: Doni (25., Liverpool)
 
Hétfőn játszották:
Fulham-Chelsea 1-1 (0-1)
gól: Lampard (44., büntetőből), Dempsey (82.)
 
Aston Villa-Stoke City 1-1 (1-0)
gól: Weimann (32.), illetve Huth (71.)
 
Everton-Sunderland 4-0 (0-0)
g: Gueye (52.), Pienaar (75.), Osman (76.), Anichebe (81.)
 
Newcastle United-Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
g: Ben Arfa (73.), P. Cissé (83.)
 
Tottenham Hotspur-Norwich City 1-2 (1-1)
g: Defoe (33.), illetve Pilkington (13.), Bennett (66.)