Magyar foci

2014-re elkészül a Makovecz tervezte felcsúti stadion

  • MTI
Címkék:

Egy-két napon belül elkezdődik a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) centerpályájának bontása, majd a helyén 2014-ben átadják a nemzetközi szövetség, a FIFA előírásainak is megfelelő, 3500 fős mini stadiont - adta hírül szerdán a Fejér Megyei Hírlap internetes oldala.

A kivitelezés egy-két napon belül a kerítések bontásával kezdődik el, s várhatóan 2-3 hónap után indulhat a lényegi építkezés. A PFLA-t működtető alapítvány elnöke, Mészáros Lőrinc a lapnak azt mondta: olyan ékszerdoboz jön létre Felcsúton, amely nemzetközi mérkőzésekre is tökéletesen alkalmas lesz. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy a FIFA illetékesei előzetesen véleményezték a stadion tervrajzait, s a jelenlegi legmagasabb, 4-es kategóriába sorolták a létesítményt, amely magába foglalja majd az összes öltözőt, az orvosi, egészségügyi szobákat, szertárakat - írja az fmh.hu.

Ahogy az akadémia épületeit, úgy az új stadion vázlatát is Makovecz Imre készítette még el, s a tanítványai fejezték be a munkát, amely magán viseli az elhunyt építész stílusjegyeit.