Magyar Kupa

Az MTK győzött Fehérváron és döntős

A másodosztályú MTK 2-0-ra győzött a Videoton otthonában a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, ezzel a kék-fehérek 4-3-as összesítéssel bejutottak a sorozat döntőjébe.

Gyorsan jött az első gólszerzési lehetőség, a 4. percben Brachi indította szabadrúgásból Nikolicsot, aki közelről lőtt, Hegedűs védett. Nikolics lesről gurított a kapuba, majd a 6. percben Sándor 18-ről tesztelte Hegedűst, majd ismét Nikolics került helyzetbe. Az MTK a 13. percben jutott el a hazai kapuig, Zsidai hat méterről, balról lőtt, de Bozsovicsot nem tudta meglepni. Nem úgy Kanta József a 21. percben, amikor szabadrúgásból, 19 méterről, középről gyönyörűen tekert a bal felsőbe (0-1).

A 31. percben már továbbjutásra állt Garami József együttese, egy kontra végén Könyves ugratta ki Tischlert, aki 9 méterről Bozsovics fölött a kapuba helyezett (0-2). A 38. percben Nikolics óriási ziccerben 8 méterről a kapufát találta el, pár perccel később pedig a csatár fejesét Hegedűs védte, majd a hosszabbításban a szerb születésű játékos újabb érvénytelen lesgólt szerzett.

Még a 41. percben a megsérült Brachit Torghelle Sándor váltotta, majd a második félidőre Gyurcsó Ádám helyére Filipe Oliveira állt be. A folytatásban egyre fokozódott a nyomás a vendégeken, Torghelle fejesét még éppen elérte Hegedűs, Vinícius pedig ismét lesről bólintott a hálóba. A 72. percben nagy esélyt kapott a Vidi, Tischler Patrik összeszedte második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. A 78. percben Hegedűs Sándor elé ütött egy szabadrúgást, a Vidi középpályása 14 méterről, kapásból durrantotta kevéssel fölé.

A másodosztályú MTK 2-0-ra győzött a Videoton otthonában a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, ezzel a kék-fehérek 4-3-as összesítéssel bejutottak a sorozat döntőjébe.

Az utolsó tíz percre csak tíz, illetve kilenc ember maradt a pályán, miután Nikházi buktatta Waltert, aki talpra ugorva nagyot lökött a bíró orra előtt ellenfelén, mindkettejüknek piros lapot mutatott fel Farkas Ádám.

A 90. percben a volt MTK-játékos, Torghelle Sándor két méterről középre fejelt, Hegedűs Lajos védeni tudott, a kipattanót viszont Nikolics hat méterről a kapu fölé vágta. Az MTK két szép gólt lőtt az első félidőben, majd a másodikban remekül védekezett, és nagy meglepetésre a végén kilenc emberrel kivívta a döntőt a Sóstói Stadionban.

Az NB II Nyugati csoportjában toronymagasan listavezető fővárosi alakulat 2004 óta az első csapat, amely másodosztályúként kerül az MK döntőjébe. Nyolc éve a Budapest Honvédnak sikerült ez a bravúr.

A finálét május elsején rendezik, a másik ágon a Debrecen 2-1-es előnyről várhatja a szerdai, újpesti második felvonást.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Videoton FC-MTK Budapest (II. osztályú) 0-2 (0-2)
gól: Kanta (21.), Tischler (31.)
kiállítva: Walter (81.), illetve Tischler (72.), Nikházi (81.)
továbbjutott: az MTK, 4-3-as összesítéssel
 
Szerda:
Újpest FC - DVSC-TEVA 18 ó (az első meccsen 1-2)