Karrier

Szabics visszatérne Németországba, ha jó ajánlatot kapna

Szabics Imre, az osztrák Sturm Graz csatára korábbi klubja, a VfB Stuttgart honlapjának nyilatkozva arról beszélt, hogy megfelelő ajánlat esetén szívesen játszana a német Bundesligában.

A magyar válogatott támadója 2003-ban épp Grazból igazolt Stuttgartba, majd volt a Köln, a Mainz és az Augsburg támadója is, mielőtt 2010 nyarán visszatért volna a Sturmhoz.

Szabics Imre a Sturm Graz játékosaként 2011-ben.

A VfB honlapjának szerkesztője annak apropóján készített Szabiccsal interjút, hogy az együttes kedden az Augsburggal játszik bajnoki mérkőzést. A csatár elmondta, hogy azért tért vissza Ausztriába szűk két évvel ezelőtt, mert rossz formában érezte magát, és ismerős környezetre volt szüksége. A számítása bejött, hiszen újra a Sturm alapembere lett, és rögtön első évében bajnokok lettek.

Arra kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy visszatérjen Németországba, a következőt válaszolta: "El tudom képzelni, de van kétéves szerződésem van még Grazban, és igazán otthon érzem magam. Ha azonban megfelelő ajánlat jönne, azt megfontolnám."

A keddi Augsburg-Stuttgart mérkőzés kapcsán Szabics azt mondta, mindkét korábbi csapatának szurkol, hogy elérje célját, az Augsburg a bennmaradást, a Stuttgart a nemzetközi szereplést, így ezen a meccsen leginkább egy döntetlennek örülne.