Férfi kézilabda

Levezetésképp egy kemény edzőmeccs, már az olimpia jegyében

megosztom

Vasárnap kora este játssza utolsó mérkőzését a londoni játékokra már kijutott magyar férfi kézilabda-válogatott a göteborgi olimpiai selejtezőn. Az ellenfél a házigazda, már szintén továbbjutott svéd együttes lesz, amellyel így egy tét nélküli, de várhatóan nagyon érdekes mérkőzést játszhat Mocsai Lajos együttese.

Svédország-Magyarország
17:00 m1

Valószínűleg megünnepelték a játékosok és a szakmai stáb tagjai az olimpiára való kijutást szombat este, de valószínűleg visszafogottan tették, tudva, hogy hátra van még egy mérkőzés a selejtezőtornán. Mocsai Lajos ugyanis biztosan nem szeretne elmulasztani egyetlen egy lehetőséget sem a gyakorlásra, így annak ellenére, hogy senki nem fog szomorkodni, ha kikapunk Svédország válogatottjától, komolyan fogja venni a vasárnapi meccset a magyar együttes.

Niclas Ekberg lő kapura a Svédország-Macedónia mérkőzésen a göteborgi olimpiai selejtezőtornán 2012-ben.

Főleg, hogy várhatóan azok a játékosaink kapnak főszerepet, akik az első két mérkőzésen nem sok lehetőséget kaptak. Több mint egy fél "szűz" sort pályára küldhet a szövetségi kapitány, hiszen a korábban benevezettek közül Putics Barna és Ancsin Gábor sem játszott még, és a szakvezető a várakozásoknak megfelelően benevezte az utolsó napra a két tartalékot, Vadkerti Attilát és Szöllősi Szabolcsot is. Így már csak egy kapus, egy irányító és egy jobbszélső kell a csapatba a balszélső, a két átlövő és a beálló mellé.

Kíváncsian várjuk, hogy Mocsai Lajos már a kezdésnél azokat küldi fel, akik eddig kiegészítő szerepet kaptak vagy inkább ragaszkodik a keretben maradt stabil kezdőkhöz az első percekben, és inkább a játékosok forgatásával próbál mindenkinek elég játéklehetőséget adni.

Nyilvánvaló, hogy a svédek is arra fognak törekedni, hogy minél több játékosuk léphessen pályára, és lehetőleg behúzzák saját közönségük előtt a selejtezőtorna zárómeccsét.

A Háromkoronások csapata már nem olyan erősségű, mint a kilencvenes években és a kétezres évek elején a világversenyeken érmeket halmozó gárda, de azért már jóval keményebb ellenfél, mint a sikereket követő esztendőkben többször is leszereplő együttes. A játékosok német, spanyol, dán csapatokban, így nagyon erős bajnokságokban és BL-meccseken edződnek.

Juhász István szövetségi edző így mutatta be a vasárnapi ellenfelet:

megosztom