Biatlon

Kérlek, ne rúgjátok ki az edzőt! - Vilukhina

  • VNA

Gyengén sikerült az oroszok számára a ruhpoldingi világbajnokság, a kudarcért Wolfgang Pichler fejét követelik az orosz edzők.

Önmérsékletre szólította fel az orosz biatlon szövetség vezetőit Olga Vilukhina, az idei ruhpoldingi világbajnokság bronzérmese. Az orosz biatlonos küldöttség története egyik legrosszabb világversenyét teljesítette Németországban, amely után alaposan felerősödtek azok a hangok, amelyek a főedző, Wolfgang Pichler távozását követelik. "Nincs értelme folyamatosan változtatni az edzői stábot, mert akkor jövőre sem fognak jönni az eredmények. Ha megint edzőcsere lesz, akkor sohasem fogunk megfelelően összecsiszolódni a csapattal" - mondta Vilukhina az orosz hírügynökségnek.

Wolfgang Pichler egyelőre nehezen boldogul az oroszorszégi viszonyokkal - Fotó: AP

Vilukhina elmondása szerint megfelelő volt az együttműködés a német trénerrel, akit a Szocsi olimpián elérendő sikerek miatt szerződtettek egy évvel ezelőtt. Az orosz női csapat számára az okozott egyedül nehézséget, hogy rendszeresen Ruhpoldingba, Pichler otthonába kellett utazniuk a felkészülés során. "Jól dolgozunk együtt Pichlerrel, de nem kellene folyton Ruhpoldingban ülnünk" - adott teret azért némi kritikának is Vilukhina, aki a 2012-es világbajnokságon az üldöző versenyben szerzett harmadik helyet. Wolfgang Pichler korábban a svéd férfi és női válogatott mellett szerzett magának nemzetközi hírnevet, igaz saját bevallása szerint is az első pillanattól kezdve érezte az orosz edzők vele szemben megnyilvánuló ellenszenvét.