Bundesliga

Hyypiä a Hamburg ellen mutatkozik be a leverkuseni kispadon

A német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Schalke a Hannovert fogadja, a Leverkusen pedig a HSV-hez látogat.

Schalke 04-Hannover
15:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp: 1

A vasárnapi első találkozón két olyan csapat csap össze, amely hétközben kiesett az Európa Ligából. A hazaiak jövőre minden bizonnyal a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek, ám a kérdés az, hogy ezt Raúllal vagy nélküle teszik majd meg. A Real Madrid egykori legendájának szerződése a királykékekkel az idény végén lejár, és egyelőre nem tudni mik a tervei. A csatár annyit azért elárult, hogy "jó ajánlatot kapott" a hosszabbításra a Schalkétől.

"Tényleg jó ajánlatot kaptam, de nem csak én döntök arról, hogy maradok-e. A családommal együtt hozom meg a döntést" - nyilatkozta a spanyol támadó.

A Hannover helyzete ugyanakkor nem olyan egyértelmű, hiszen, ahhoz, hogy jövőre is a nemzetközi porondon vitézkedjenek, fontos pontokat kell még szerezniük az idényben.

Sami Hyypiä a Bayer Leverkusen megbízott vezetőedzőjeként tart sajtótájékoztatót 2012-ben.

Hamburger SV-Bayer Leverkusen
17:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2

Múlt vasárnap menesztették Robin Dutott, a leverkuseniek edzőjét. Rudi Völler sportigazgatónak és Wolfgang Holzhäuser ügyvezető igazgatónak a Freiburgtól hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereséget követően fogyott el a türelme, a Leverkusen ugyanis a szombatit megelőző három bajnoki mérkőzésén is kikapott.

A vezetőedzőnek tavaly kinevezett 47 éves Dutt távozásával a csapatot az idény végéig Sami Hyypiä a klub korábbi finn védője és Sascha Lewandowski, az U19-es együttes edzője irányítja. A német médiát a meccsel kapcsolatban leginkább az foglalkoztatja, Michael Ballack az új edzőnél vajon szerepet kap-e a csapatban a kiesés ellen küzdő HSV ellen. Vasárnap este ez is kiderül.