Curling

Extra end után Svédországé lett a világbajnoki bronzérem

  • VNA

Négy pontos hátrányból ugyan Thomas Ulsrud még egyenlített, de a baseli curling világbajnokság bronzmeccsét így is a Sebastian Kraupp vezette svéd csapat nyerte meg.

A Baselben zajló férfi curling világbajnokságon vasárnap délben a bronzmérkőzést rendezték meg, ahol a tavalyi moszkvai Európa-bajnokság döntőjének visszavágóján Svédország legyőzte a norvég csapatot. A skip, Niklas Edin hátsérülése miatt ezúttal Sebastian Kraupp vezette a svéd csapatot, amely jobban kezdte a mérkőzést. A svéd csapat 4-1-re majd 7-3-ra is vezetett, ezt követően azonban elkezdett többet hibázni. A Thomas Ulsrud vezette norvég négyes a nyolcadik endben lopott (nem befejezőként írt pontot), sőt a tizedik end 2-0-s megnyerésével még egyenlíteni is tudott.

Ehhez azonban kellett a láthatóan nagyon ideges Kraupp hibája is, aki az extra endben viszont hideg fejjel csúsztatta el az utolsó kövét és győzött végül 9-8-ra. A tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan Svédország most is legyőzte Norvégiát a bronzmérkőzésen. Délután négy órakor a tavalyi döntő visszavágóját is megrendezik, ahol a Glenn Howard vezette címvédő kanadai csapat ellenfele ismét a Tom Brewster vezette Skócia lesz.

Férfi curling világbajnokság - Basel (SUI)
bronzmérkőzés
Svédország - Norvégia 9-8 (2-0, 0-0, 0-1, 2-0, 0-2, 3-0, 0-2, 0-1, 1-0, 0-2, 1-0)