Férfi kosárlabda MK

A második félidőben nem tudott ellenállni a Körmend a Szolnoknak

  • MTI

A címvédő és házigazda Szolnok jutott elsőként a férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjába, miután a vasárnapi első elődöntőben legyőzte a Körmendet.

Igazi dobópárbajjal kezdődött az Eurochallenge Kupa április végi elődöntőjére készülő házigazdák - akik megnyerték az eddigi három, hazai rendezésű MK-négyes döntőt - és a Körmend csatája, a Szolnoktól főként Báder és Mills, míg a túloldalon English villogott. A kiegyenlített küzdelem a folytatásra is kitartott, a félidőben 50-47-re a vendégek vezettek.

Fordulás után beleerősítettek a bajnokság alapszakaszában harmadik helyen végzett Tisza-partiak, és mivel riválisuk tíz perc alatt csak 14 pontot hozott össze, az utolsó játékrésznek már 65-64-ről vágtak neki a csapatok. A zárófelvonásban a vasiak már nem tudtak közelebb kerülni a lendületbe jövő Szolnokhoz, így Pór Péter együttese - a két alakulat idénybeli NB I-es meccseihez hasonlóan - megszerezte a győzelmet, és ismét bejutott a fináléba.

A második elődöntőben a tavaly kupadöntős Albacomp a bajnokságban ötödik helyen végzett Atomerőművel csap össze, a pontvadászat során mindkét csapat megverte a másikat hazai pályán.

Férfi kosárlabda Magyar Kupa
Elődöntő
Szolnoki Olaj KK - Fortress Lami-Véd Körmend 88-76 (24-25, 23-25, 18-14, 23-12)
legjobb dobók: Mills 22, Báder 19, illetve Townes 13, Németh 12, English 12, Bell 12
 
később:
Albacomp-Atomerőmű SE 18:30 ó