Női kézilabda

A Ferencváros nem szeretné, akarja az újabb KEK-győzelmet

Az FTC Rail Cargo Hungaria háromgólos vereséget szenvedett az orosz Dinamo Volgográdtól a női kézilabda KEK elődöntőjének visszavágóján, de így is ötgólos különbséggel nyerte összesítésben a párharcot, így közvetlen közel került ahhoz, hogy megvédje a 2011-ben egyszer már elnyert KEK-serleget. Elek Gábor, az együttes vezetőedzője határozott elvárásokkal készül az újabb fináléra

A szombati mérkőzés második félidejének közepén a fölényes kettős győzelemhez is közel állt a Ferencváros, és bár végül elveszítette a visszavágót, a vezetőedző nem bosszankodott emiatt.

"Már héttel is vezettünk, onnantól pedig máson volt a hangsúly, például azon, hogy sérülés nélkül megússzuk a meccset, vagy azon, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is lehetőséget kapjanak" - mondta Elek Gábor a handball.hu-nak.

Néha előfordul, hogy egyes csapatok a külső körülmények befolyásolásával igyekeznek nyomást gyakorolni az ellenfeleikre, de a szakember ezúttal elégedett volt az Oroszországban tapasztaltakkal: "Semmi probléma nem volt. A játékvezetés kifejezetten jónak, korrektnek volt mondható. A szállásunkat leginkább egy csónakházhoz tudnám hasonlítani. Egy nagy, hosszú, barakkos épület volt, nyitott folyosóval. Nem ettünk és nem ittunk semmit, amit az oroszok adtak, tehát hozott anyagból dolgoztunk. Nagyon keveset töltöttünk Volgográdban, különgéppel jöttünk, köszönet azoknak, akik ezt lehetővé tették."

Elek Gábor még nagyobb eredménynek érzi a mostani döntőbe jutást, mint amilyen a tavalyi volt: "A szezon előtt nem számítottunk erre, de nagyon örülünk neki, főleg azért, mert az idei sorozatot erősebbnek gondolom a tavalyinál. Ki merem jelenteni, hogy folyamatosan fejlődik a csapatunk játéka, és ez mostanra csúcsosodott ki."

Arról, hogy mit vár a döntőtől, elég röviden beszélt a vezetőedző: "KEK-et szeretnénk nyerni. Nem is szeretnénk, hanem akarunk!"