Premier League

A Citynek a bajnoki cím a tét az Arsenal ellen

Két, győzelmi kényszerben lévő együttes vívja az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadóját vasárnap, amikor a harmadik helyért küzdő Arsenal a bajnoki elsőségtől egyre távolabb kerülő Manchester Cityt fogadja. Közben az éllovas Manchester United Buzsáky Ákos csapata, a QPR ellen szaporíthatja pontjait.

Manchester United-Queens Park Rangers 14:30
Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 1

Rövid időn belül a harmadik nagy bravúrra készülnek Buzsákyék, a QPR legyőzte otthon a Liverpoolt és az Arsenalt is (közte kikapott Sunderlandben), most Manchesterben tennének csodát a hét meccse százszázalékos, 11 forduló óta veretlen MU ellen. A menedzser, Mark Hughs felemás helyzetben van, játékosként 13 évig játszott a Vörös Ördögöknél, és arra biztatja övéit, félelem nélkül, pozitív hozzáállással fussanak ki az Old Trafford gyepére, ugyanakkor régi csapatának drukkol a a PL-serlegért való versenyfutásban. „A United már annyiszor volt ilyen helyzetben, hogy nála az előny a Cityvel szemben, és ennek meghatározó szerepe lehet. Mi pedig nyilvánvalóan arra készülünk, hogy felborítsuk a papírformát, nem feltartott kézzel várjuk az összecsapást. Itt az ideje, hogy idegenben is elkezdjük gyűjteni a pontokat.”

A londoniak 15 meccs alatt háromszor győztek és kétszer ikszeltek otthonuktól távol, legutóbb február elsején raboltak pontot az Aston Villától.

A győzelemre nemcsak a kiesés ellen küzdő londoniaknak, hanem a Vörös Ördögöknek is nagy szükségük van, újabb három ponttal karnyújtásnyira kerülne a 20. bajnoki cím - főleg, ha a Manchester City pontokat hullajt az Emiratesben.

A mérkőzésen ismét farkasszemet néz egymással Rio (MU) és Anton (QPR) Ferdinand. „Különös érzés, ha a testvérem ellen nyerek, valahogy jobban élvezem, de ha veszítünk, akkor elbujdosok a világ elől, nem beszélek a családommal sem néhány napig. Egyszer-egyszer, amikor a West Hamnek, vagy a Sunderland jó eredmény ért el ellenünk (Anton korábbi csapatai – a szerk.), akkor a család többi tagja elnéző volt. Ez most biztosan nem lesz így, mindkét csapatnak nagyon fontos a három pont megszerzése” - mondta- az idősebbik fivér, Rio. 

Decemberben Rooney és Carrick góljával győzött a United a Loftus Roadon, a Queens Park 1992  januárjában diadalmaskodott utoljára az Old Traffordon.

Arsenal-Manchester City 17:00
Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 1
Élő szöveges közvetítés a hatharom.com-n!

A londoni gárda sorozatban hét siker után az elmúlt hétvégén nagy meglepetésre vereséget szenvedett a kiesés elkerüléséért küzdő Queens Park Rangers vendégeként, a City pedig izgalmas mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott hazai környezetben a Sunderlanddel – ezzel öt pontra nőtt hátránya az éllovas Manchester Uniteddel szemben.

Az Ágyúsoknak nem jött jól a vereség, az üldöző Tottenham ugyanis közben nyert, szombaton pedig ikszelt a Sunderlanddel, ezzel visszaelőzte a városi riválist, de van Persie-ék egy ponttal ismét letaszítanák a Sarkantyúsokat a dobogóról. Arséne Wenger futballistáinak az ezüstérem megszerzésére már nincs esélyük, a harmadik hely azonban a pocsék szezonkezdet után remek eredmény lenne számukra.

A menedzser szerint a QPR elleni baki nem törte meg az Arsenal lendületét (azelőtt hét bajnokit nyertek zsinórban), és képesek felülmúlni a Cityt. „Meg akarjuk mutatni, hogy csak egy kis megtorpanás volt a QPR elleni vereség, és  folytatjuk jó szériánkat. Nagy rangadó vár ránk, ezért izgalmas meccsre számítok” – mondta sajtótájékoztatóján Wenger. Arra a kérdésre, hogy hogyan hatna ki az éremért folytatott versenyfutásra egy esetleges vereség, azt felelte, jelenleg ezzel nem foglalkoznak, csak arra gondolnak, hogy legyőzik a gyárvárosiakat.

Két, győzelmi kényszerben lévő együttes vívja az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadóját vasárnap, amikor a harmadik helyért küzdő Arsenal a bajnoki elsőségtől egyre távolabb kerülő Manchester Cityt fogadja

A Manchester City - amely sokáig vezette a bajnokságot - az utóbbi időben felemásan teljesít, és az aranyéremtől is eltávolodni látszik. Roberto Mancini menedzser tisztában van vele, hogy egy újabb botlással lemondhatnak a bajnoki elsőségről.

„Ha kikapunk az Arsenaltól, és a United megveri a QPR-t, akkor lemondhatunk az álmainkról. Nagyon fontos, hogy győzzünk az Arsenal otthonában, és megnyerjük a városi derbit, úgy vélem, a hátralévő meccseken még veszít pontokat a United. Viszont ha minden mérkőzést megnyer, akkor megérdemlik a bajnoki címet.”

A Polgároknak semmiképp sem lesz egyszerű feladat a három pont megszerzése az Emiratesben, az Ágyúsok az idénybeli 15 hazai meccsükből 11-et megnyertek, s csak kettőt veszítettek el. Decemberben az Etihadben az utóbbi hetekben hanyatló formát mutató David Silva góljával diadalmaskodott a City, novemberben a Ligakupában győzött a Mancini-alakulat Londonban.

A mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok itt, a hatharom.com-n!

Premier League, 32. forduló:
A vasárnapi program:
Manchester United-Queens Park Rangers 14:30 Tv: Digi Sport
Arsenal-Manchester City 17:00 Tv: Digi Sport