NB I

A Pécs ikszelt, a Diósgyőr kikapott az új edzővel

  • MTI

A hét közben edzőváltáson átesett csapatok közül a Pécs gól nélküli döntetlent játszott szombaton a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában. A Diósgyőr hazai pályán 2-1-re ki kapott a Pakstól.

Pécsen nemhogy gólhelyzetet, de kaput eltaláló lövést sem láthattak a nézők az első félidőben, amelynek színvonalát sok átadási hiba és még több céltalan ívelgetés is lerontotta.

Sokkal jobb a második játékrész sem lett, de Kabát révén már többet veszélyeztetett az Újpest. A labdát többet birtokló Pécs támadásai erőtlenek voltak, de jól védekezett és kapusa, Dibusz nagyokat védett.

Miskolcon a hazaiak heves rohamokkal kezdtek, bátran vállalkoztak lövésekre, a paksiak beszorultak és védekezésre kényszerültek. Egy szöglet után azonban vezetést szereztek, utána pedig tervszerű és átgondolt játékot mutattak be.

A diósgyőri Fernandez Escribano Miguel Fernando (20) és a paksi Vayer Gábor (k) küzd a labdáért az OTP Bank Liga 23. fordulójában megrendezett Diósgyőri VTK-MVM Paks labdarúgó mérkőzésen, a DVTK stadionjában. A találkozót a paksi csapat 2-1-re megnyerte.

A szünet után egy szép akció végén megduplázták előnyüket a vendégek. A DVTK nem adta fel a küzdelmet, és az egyik cserejátékos góljával csökkentette hátrányát. A szakadó esőben nagy harc folyt a pályán, a Paks szervezett játékkal tartotta az eredményt.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
PMFC-Matias - Újpest FC 0-0
Pécs, 3000 néző, V: Vad II
sárga lap: Simonfalvi (28.), V. Markovic (90.), illetve Litauski (55.)
 
Pécs: Dibusz - Simonfalvi, Causic, Todorovic, V. Markovic - Regedei, Scepanovic - Horváth Zs. (Andorka 71.), Nagy O., Demjén (Fröhlich 65.) - Bajzát (Lantos 85.)
 
Újpest: Balajcza - Litauski, Lipták, Mihajlovic, Pollák - Eninful, D. Markovic, Vasiljevic - Simon K., Rajczi, Kabát
 
Diósgyőri VTK-MVM Paks 1-2 (0-1)
Miskolc, 7000 néző, V: Kassai
gólszerzők: Seydi (79.), illetve Éger (30.), Hrepka (48.)
sárga lap: Gal (52.), Nagy T. (59.), illetve Sipeki (61.), Sifter (71.)
 
DVTK: Rados - Vági, Gal, Nagy T., Frizoni - Abdouraman, Sekour - Vadász (Seydi 55.), Fernando (Arze a szünetben), Luque - Tisza
 
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter - Bartha (Böde 81.), Szatmári (Magasföldi 86.), Sipeki, Vayer (Báló 89.) - Hrepka