Davis Kupa

A párossal szépítettek a lettek

  • MTI

Bardóczky Kornél és Balázs Attila négy játszmában kikapott szombaton az Ernests Gulbis, Andis Juska duótól, ezzel a lett csapat 2-1-re szépített a magyarok ellen az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapás második napján, Nyíregyházán.

A délelőtti edzést megelőzően szinte az egész magyar csapat azzal foglalatoskodott, hogy helyre tegye a rakoncátlankodó vonalakat. A ragasztás ugyanis pénteken rendre megadta magát és emiatt több alkalommal is félbe kellett szakítani a játékot. A pálya is "meglehetősen" egyenetlen volt, több kidudorodás, "hupli" is akadt rajta, ez az ellenfeleket, meg a magyarokat is kellőképpen zavarta.

A mérkőzés nyitójátszmájában semmit sem bíztak a véletlenre a párosok, mindkét duó magabiztosan hozta az adogatójátékát, így fej fej mellett haladtak egészen 6:6-ig. A rövidítésben azután elég volt egyetlen hiba a lettek részéről, minibrékhez jutottak a magyarok és előnyüket végig megtartva megnyerték az első szettet.

"Vasárnap nagy csatát várok. A jelek szerint Gulbis megnyugodott, valószínűleg alaposan megmosták a fejét a pénteki jelenetei miatt. Az első mérkőzésen Balázs Attilát küldöm be ellene, ő is szeret hosszan játszani. Utána pedig Fucsovics Marci következhet, majd meglátjuk ki lesz az ellenfele."

- Hornok Miklós, szövetségi kapitány

A folytatásban 3:3-ig mindkét duó nyerte a saját szerváját, ám ezt követően a magyarok meginogtak, elvesztették az adogatást. Ez megpecsételte a sorsukat: a letteknek sikerült kiegyenlíteniük.

A harmadik szettben továbbra sem tudott erőre kapni Bardóczky és Balázs, a vendégek egyre inkább vérszemet kaptak és előnyhöz jutottak.

A negyedik, egyben utolsó felvonásban már kevés esélye volt a magyaroknak, végül a lettek biztosan söpörték be a győzelmet, ami azt jelenti, hogy a vasárnapi egyesekre maradt a döntés.

A magyaroknak ez az első összecsapásuk a lettekkel a Davis Kupa-sorozatban.

 A találkozó az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában zajlik. Hornok Miklós csapata az első körben, Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen.

Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Amennyiben a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a magyarok nyernek, a harmadik körben a ciprusi-ukrán párharc továbbjutója lesz az ellenfelük - várhatóan ismét hazai pályán.

Davis Kupa
Euro-afrikai Zóna, II. csoport, 2. forduló
Magyarország-Lettország 2-1 - állás a második nap után
Bardóczky Kornél, Balázs Attila-Ernests Gulbis, Andis Juska 7:6 (7-5), 3:6, 4:6, 2:6
pénteken játszották:
Fucsovics Márton-Ernests Gulbis 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3
Kellner Ádám-Deniss Pavlovs 6:3, 6:7 (2-7), 6:3, 6:2