Serie A

A Fiorentina bevette a San Sirót, a Lecce kiütötte a Romát

Az öt meccs óta nyeretlen Fiorentina Amuri 89. percben rúgott góljával 2-1-re győzött a címvédő Milan otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. Az Internazionale egy pontot szerzett Szardínián, a Lecce 4-2-re verte a vendég Romát.

AC Milan-Fiorentina

Jól kezdett a már öt forduló óta nyeretlen Fiorentina a San Siróban, Jovetics, Hardzsa és Ljajics is próbálkozott a gólszerzéssel, míg a Milannak nem volt kapuralövési kísérlete a 18. percig, ekkor Ibrahimovic bombáját reflexből védte Boruc, Muntari a kipattanót fölé lőtte.

A 31. percben Nastasics lerántotta Maxi Lópezt, büntetőhöz jutott a Milan, Ibra bevarrta (1-0). A gól ellenére a folytatásban is egyenrangú ellenfelei voltak a firenzeiek a vörös-feketéknek, Hardzsa távoli szabadrúgásánál Abbiati bravúrja kellett, a másik oldalon a Maxi López balról a jobb kapufát találta el. Bár a Milan mehetett előnnyel a szünetre, egyáltalán nem lehetett nyugodt, és a Fiorentina a második félidő elején kiegyenlített: De Silvestri ugratta ki Joveticset, a montenegrói pedig a hálóba gurított (1-1). Jovetics lövései állandó veszélyt jelentettek Abbiati kapujára, a hajrában mozgósította erőtartalékait a hazai csapat, a 84. percben az október vége óta hiányzó Antonio Cassano is beállt. A vendégjátékosok az órát bűvölték, de az egy pont helyett hárommal utazhatnak haza: a 89. percben Amauri egy kényszerítő után a kapuba lőtt (1-2).

Hazai pályán vereséget szenvedett szombaton a címvédő és a 31. fordulót éllovasként kezdő AC Milan a Fiorentinától

A Fiorentina és a Milan futballistái is a fejüket fogták a lefújás után, a vendégek örömükben, a hazaiak csalódottságukban. Delio Rossi együttese eltávolodott a kiesőzónától, a vörös-feketék maradtak az élen, de könnyen lehet, hogy csak néhány óráig, az este pályára lépő Juventus letaszíthatja őket.

Cagliari-Internazionale

Szardínián gyors gólváltással indult a mérkőzés, az 5. percben Astori szöglet után ollózott a bal felsőbe (1-0). Zárate passza után Milito rögtön egyenlített (1-1). A 24. percben Cambiasso fejesénél kellett résen lennie Agazzinak, majd sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés. A második félidő közepén élénkült meg újra, a 61. percben ismét vezetett a Cagliari, Pinilla révén (2-1), a chilei támadó két perc múlva kiállíttatta magát, majd ismét egalizált az Inter: Cambiasso nyolc méterről lőtte ki a bal alsót (2-2). A hajrában Zárate balról, 20 méterről tekert kapura, Agazzi nagyot védett.

Andrea Stramaccioni második meccsén egy pontot szerzett a kék-feketékkel, amivel három pontra vannak az Európa Ligát érő ötödik pozíciótól.

Lecce-AS Roma

Az öt kör óta nyeretlen - négy pontot így is szerző - Lecce gyorsan elhallgattatta a Farkasokat: a 21. percben Muriel elfektette Stekelenburgot, és az üres kapuba gurított (1-0). A 37. percben Krkic egyenlíthetett volna, de Benassi nagyot védett. A félidő végén már kettővel mentek a hazaiak, Di Michele közelről lőtt a kapuba (2-0). A második felvonás is góllal indult, Muriel 21-ről tekert a hálóba (3-0). A Roma összeomlott, Di Michele tizenegyesből feltette a koronát a Lecce teljesítményére. A Roma későn ébredt, Bojan és Lamela is betalált, de ez már csak szépségtapasz volt. A Roma maradt a hatodik, de egyre távolodik Európától.

A többi mérkőzésen

Az Udinese kimászott a hullámvölgyből, 3-1-re verte a Parmát, és pontszámban beérte a harmadik Laziót. A Catania emberhátrányban is kapaszkodott, de csak megszorongatni tudta a Chievót, a Siena Mattia Destro 90. percben szerzett találatával győzött Bergamóban,

Az alsóházban a Novara-Genoa mérkőzésen született döntetlennel egyik csapat sem járt jól, a Cesena ugyan begyűjtött egy pontot a Bologna ellen, de maradt az utolsó.

Serie A, 31. forduló:
AC Milan-Fiorentina 1-2 (1-0)
gólszerző: Ibrahimovic (31. - 11-esből), illetve Jovetics (47.), Amauri (89.)
 
Atalanta-Siena 1-2 (1-1)
gólszerző: Schelotto (9.), illetve Larrondo (13. - 11-esből), Destro (90.)
 
Cagliari-Internazionale 2-2 (1-1)
gólszerző: Astori (5.), Pinilla (61.), illetve Milito (6.), Cambiasso (64.)
kiállítva: Pinilla (63.)
 
Cesena-Bologna (0-0)
 
Chievo-Catania 3-2 (2-1)
gólszerző: Bradley (6.), Pellissier (20. - 11-esből), Paloschi (51.), illetve Andreoli (32. - öngól), Almirón (85.)
kiállítva: Spolli (29. - Catania)
 
Lecce-AS Roma 4-2 (2-0)
gólszerző: Muriel (22., 49.), Di Michele (44., 56. - a másodikat 11-esből), illetve Bojan (88.), Lamela (90.)
 
Novara-Genoa 1-1 (0-1)
gólszerző: Mascara (68.), illetve Palacio (7.)
kiállítva: Caracciolo (89. - Novara)
 
Udinese-Parma 3-1 (1-0)
gólszerző: K. Asamoah (45.+1., 90.+2.), Di Natale (56.), illetve Lucarelli (85.)
 
Később:
Palermo-Juventus 18:30
Lazio-Napoli 21:00