TAO-pénzek

Megkezdte a helyszíni ellenőrzéseket az NSI

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai megkezdték és folyamatosan végzik a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó kérelmek alapján a támogatásból megvalósuló sportfejlesztési programok ellenőrzését és a megújuló, vagy újonnan épülő létesítmények helyszíni szemléjét.

Amint az NSI szakértői megállapítják, hogy a kérelmezők részelszámolásai megfelelnek a jogszabályoknak, rövid időn belül folyósíthatják a támogatások első részleteit is.
Bardóczy Gábor, az NSI megbízott főigazgatója szerint a kérelmezők és a szakértők példás együttműködésének köszönhetően hamarosan sok száz helyszínen kerülhetnek átadásra a sportfejlesztési programokban megpályázott kisebb-nagyobb sportcélú létesítmény-fejlesztések.

„Kollégáim az elmúlt időszakban például Jászberényben tartottak helyszíni szemlét és ellenőrzést; ahol az érintett sportszervezet már túljutott beruházása első ütemén, így közel 1000 férőhelyesre bővült Jászberény sportcsarnokának lelátó-rendszere.” – mondta Bardóczy Gábor.
Az NSI megbízott főigazgatója jelezte: „Örvendetes az a tény is, hogy az ország elmaradottabb területein is szép számmal kezdődtek meg sportcélú fejlesztések a 2011/2012-es támogatási időszakban.”

„Az már egyértelműen kirajzolódik, hogy ezek a típusú beruházások nem csak a nagy sportszervezetek érdeklődését keltik fel; a kérelmezők összetételét látva ugyanis kijelenthető, hogy a kisebb települések még kisebb sportszervezetei is élnek a sportot támogató társasági adókedvezményekből fakadó lehetőségekkel.” – közölte az intézet vezetője.