Férfi kézilabda

A védelem stabilan működött, ez volt a kulcsa a sikernek - Császár

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-26-ra nyert a macedónok ellen a göteborgi olimpiai selejtező nyitómérkőzésén.

Császár Gábor nagyot küzdött

Az MTI megszólaltatta a főszereplőket:

Mocsai Lajos, magyar szövetségi kapitány: "Fantasztikus küzdelmet vívott egymással a két csapat, kiegyenlített erők küzdelmét hozta a meccs. A felkészülésünk jól sikerült, a védőjátékot jól építettük fel, bár sok volt a kiállítás. A macedón válogatott kreatív, fegyelmezett játékra képes, nem egyszerű ellene jól játszani. Nemcsak az első félidő közepén, hanem a végjátékban is sikerült újítani, mindenki hozzátett a sikerhez. A válogatott küzdőképessége példaértékű! A szombati, brazilok elleni meccsre úgy készülünk, mintha azon múlna az olimpiai kijutás."

Zvonko Sundovski, macedón szövetségi kapitány: "Gratulálok a magyar csapatnak, érezhető volt, hogy tökéletesen felkészült belőlünk. A hátralévő két mérkőzésen kell bebizonyítanunk, hogy helyünk van az olimpián."

Császár Gábor: "Nagyon jól működött a csapategység. Eszembe jutott az elmúlt időszak sok baja, gondja, a veszprémi BL-kiesés, a sérülések, és ez erőt adott. Tudtam, mit nem szabad elrontanunk. A védelem stabilan működött, ez volt a kulcsa a sikernek. A győzelem pedig alapja annak, hogy kijussunk az olimpiára, ami mindannyiunk álma!"

Gulyás Péter: "A sérült Ilyés Ferencnek ajánljuk ezt a győzelmet. Végig éreztem az erőt a csapatban, még akkor is, amikor a macedónok feljöttek egy gólra. Ha a védelmünk jó, mint ma, bárkit legyőzhetünk."

Perez Carlos: "Végig bírtuk az iramot, és megfelelően felkészültünk a macedónok játékából. A cserék is jók voltak, hozzá tudtak tenni a győzelemhez."

Borsos Attila, a férfi válogatott ügyeiért felelős elnökségi tag: "Hősies volt a védekezés, a kapusteljesítmény pedig kiváló. A támadójátékban mindig akadt valaki, aki sikeresen fejezte be az akciókat, ráadásul kritikus szakaszokban sem hibáztunk."

Kiril Lazarov: "Sajnálom, hogy a szurkolóinknak nem tudtunk örömet okozni. Nagyon le vagyok sújtva. A magyarok rutinosabbak, nagyobb tradícióval rendelkeznek, részben ennek is köszönhették ezt a győzelmet. Mi fontos pillanatokban hibáztunk, ezért nem tudtunk nyerni. Nincs más választásunk, szombaton le kell győznünk a svédeket."