NBA

A New York kiütötte az Orlandót

  • Molnár Dávid

Négy mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasz hajrája. Az Orlando vergődése tovább folytatódott, miután a New York simán nyert Dwight Howardék vendégeként, a Chicago keleti rangadót nyert a Boston ellen, az LA Clippers pedig Sacramentóban győzedelmeskedett.

Szinte egy hónap sem telt el, hogy véget ért volna a Dwight Howard elcserélését körülövező mítosz az idei szezonra, újabb szappanopera uralja az Orlando házának tájékát. A Magic szupersztárja, Howard ugyanis a híresztelések szerint azzal a felkéréssel kereste meg a csapat menedzsmentjét, hogy menesszék Stan Van Gundy vezetőedzőt a posztjáról.

New York-i kosár

Mindezt maga a szakember is megerősítette csütörtök reggel. Nem lehet tudni, hogy ez is közrejátszott-e abban, hogy a hozzájuk látogató New York Knicks könnyed győzelemmel távozott tőlük vagy sem, de annyi bizonyos, hogy Howardék csak szenvedtek a parketten, és immáron zsinórban ötödször maradtak alul aktuális ellenfeleikkel szemben, ami a Magic leghosszabb vereségsorozata már az idén.

Derrick Rose nélkül továbbra sem illetheti panasz a Chicago Bulls teljesítményét. Ennek oka Luol Deng és Joakim Noah játékában rejlik, akik ismét a Bikák vezéregyéniségévé nőtték ki magukat a Boston elleni rangadón Rose távollétében, aki már tizenkét mérkőzés óta nem lépett pályára ágyéksérülése miatt. Deng tizennyolc pontot szorgoskodott össze csak a második félidőben, míg Noah további tizenhét egységgel kedveskedett a hazai szurkolóknak. Már 22 találkozót kellett lejátszania a Bullsnak Rose nélkül az idei alapszakaszban, de a csapat mérlege több mint kecsegtető a sztár távollétében: 15-7.

Sokkal nagyobb ellenállást tanúsított a nyugati főcsoport tizennegyedik helyezettje az LA Clippers ellen, mint arra előzetesen számítani lehetett, de a Clippers sztárjai, Blake Griffinnel az élen végül megoldották a problémát. Griffin az utolsó percben hat pontot szállított a vendégeknek, és sikerült gyorsan visszatérniük a helyes ösvényre a Lakers elleni előző napi vereséget követően.

Nehezen tudták megállítani John Wallt, a Washington játékosát a detroitiak, de végül a csapatteljesítmény felülkerekedett az egyéni mutatókon. A Pistonsnál öten is elérték a tíz pontos határt, a visszavonulása előtt álló Ben Wallace pedig fontos szabaddobásokat értékesített a meccs végéhez közeledve, amivel semlegesíteni tudták a hazaiak a nagy estét kifogó Wallt, aki 28 ponttal zárta az estét.

NBA
98. játéknap
Orlando Magic - New York Knicks 80-96
Detroit Pistons - Washington Capitals 99-94
Chicago Bulls - Boston Celtics 93-86
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 85-93