Kajak-kenu

Orvosa nem engedi Birgit Fischert versenyezni

  • MTI

Nem indulhat a német kajakosok és kenusok első, pénteki olimpiai válogatóján a nyolcszoros ötkarikás bajnok Birgit Fischer, akit háziorvosa eltiltott a szerepléstől.

A legenda lemarad az olimpiáról? Az 50 éves, legendás kajakos most, Duisburgban tért volna vissza a versenyszerű sporthoz, de a viadalt megelőző rutinellenőrzés egészségügyi problémát állapított meg nála, így nem szállhat vízre. Hogy pontosan mi a gond, azt nem lehet tudni, Fischer csak annyit közölt a helyi szövetséggel, hogy orvosa nem járult hozzá a versenyzéséhez.

Az ötkarikás válogató második fordulóját április végén rendezik a németeknél, s egyelőre bizonytalan, hogy azon már részt vehet-e Fischer.

A 27-szeres világbajnok, egykori keletnémet kajakos hat és fél éve nem indult versenyen (a 2005-ös zágrábi vb-n szállt vízre utoljára), de a közlemúltban jelezte: megkísérli a londoni csapatba kerülést.

A kétgyermekes családanya először 1980-ban, Moszkvában szerepelt nyári játékokon, négy évvel később, Los Angelesben a keleti blokk bojkottja miatt nem volt ott. Legutóbb 2004-ben, Athénban szállt vízre olimpián úgy, hogy korábban már kétszer is visszatért: az 1988-as szöuli és a 2000-es sydneyi játékok után egyformán három évet pihent. Az újrakezdést követően mindkét alkalommal újabb aranyat, illetve aranyakat szerzett.