Úszó Eb

Nyolc pályán úsznak majd a versenyzők

  • MTI

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) küldöttségének csütörtökön zárult helyszíni szemléje után eldőlt, hogy a versenyzők nyolc pályán úsznak majd a május 21. és 27. között, Debrecenben sorra kerülő Európa-bajnokságon.

"Nagyon fontos volt, hogy másfél hónappal az Eb előtt megbeszéljük a legfontosabb dolgokat" - idézte a szervezők hírlevele Szakadáti Lászlót, a LEN igazgatóját. "Tisztázatlan kérdések gyakorlatilag nem is maradtak, tényleg minden nagyon simán ment és minden a helyére került. A szervezőbizottság nagyon intenzíven dolgozik azon, hogy sikeres legyen a májusi Eb."

Szakadáti azt mondta, a legfontosabb és egyben "legizgalmasabb" kérdés a szállások és a szállítás témája volt, s mostanra gyakorlatilag megteltek a hotelek, mindenkinek van már megfelelő szálláshelye a kontinensviadal idejére.

"A helyszíni szemlénk másik fontos területe a marketing és televízió kérdése volt" - tette hozzá az igazgató. "Tisztáztunk apró logisztikai ügyeket is. Felmerültek kérdőjelek például az eredményjelzővel kapcsolatban. Azért volt jó, hogy itt voltunk és bejárhattuk az uszodát, mert így mindent láttunk és már az Európa-bajnokság helyszínén tudtuk tisztázni a felmerülő problémákat."

Szakadáti úgy fogalmazott, a televíziós társaságok népes delegációinak elhelyezése szintén komoly feladatot jelentett: "Például a német ARD, az olasz Rai vagy a francia tévé 25-85 fős stábbal fog dolgozni. Az, hogy ilyen nagy számban érkeznek, komoly terhelést jelent az elhelyezésben. Arról nem is beszélve, hogy igen különleges igényeik és kívánságaik vannak. Kis túlzással mindenki öt méterre akar lakni az uszodától, lehetőleg hétcsillagos szállodában. Nehezen értik meg azt, hogy egy 250 ezres városban végesek a szállodai kapacitások, úgyhogy ezzel kapcsolatban folyik még egy kis bűvészkedés."

A LEN magyar igazgatója azt mondta, szerinte a Debreceni Sportuszoda azért számít különleges helyszínnek, mert kisebb mérete miatt mindenhova lelátókat építenek, s a parton sem túl sok a hely, így az egész olyan lesz, mint egy katlan.

"Szerintem ez a környezet fantasztikus hangulatot fog biztosítani. Már alig várom, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság" - zárta értékelését Szakadáti.