Bajnokok Ligája

Mata szerint önbizalma a Barcelonán is átsegítheti a Chelsea-t

A Chelsea a Benficát 3-1-es összesítéssel búcsúztatva bejutott az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A fináléért a címvédő Barcelonával csapnak össze a londoniak.

"A Benfica nagyon közel volt a továbbjutáshoz. Nagyon erős csapat, mi meg csak szenvedtünk az egyenlítő góljuk után. De a Bajnokok Ligájában, ha az elődöntőbe akarsz jutni, szenvedni is tudni kell - mondta a spanyol támadó a lefújás után. - A legnagyobb ajándék, hogy ott vagyunk a négy között. A Barcelonának vannak a legjobb játékosai a világon, de harcolni fogunk, a Chelsea-hez méltóan."

Mata jó pár válogatottbeli társa ellen fog pályára lépni a katalánok elleni elődöntőben. "A mostani szezonban játszottam már korábbi csapatom, a Valencia ellen is, most jön a Barcelona. Legyőzhetetlenek lennének? A labdarúgásban semmi sem lehetetlen. Persze ez nem lesz ilyen egyszerű. Idegenben ugyanolyan játékra képesek, mint otthon. Majd meglátjuk. Sokat javult az önbizalmunk, ez az oka az utóbbi hetek remek eredményeinek."

"A valaha élt legnagyobb játékosa ellen kell küzdenünk - tisztelgett Lionel Messi előtt John Obi Mikel. - És a világ legjobb csapata ellen, de nem feltartott kézzel megyünk bele a párharcba. Játszottunk már velük többször, tudjuk, mi a dolgunk. A fizikai fölényünk sokat segíthet."