Magyar foci

Kiszáll a Híd Zrt. a Vasasból

  • MTI

Ismét a Vasas SC lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasast működtető gazdasági társaság százszázalékos tulajdonosa, miután csütörtökön megegyezett az eddigi többségi tulajdonos Híd Zrt-vel.

A megállapodást Markovits László, a Vasas SC elnöke, Faragó Attila, a Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kovács Ágnes, a Vasas Futball Kft. ügyvezetője kötötte meg.

 "A Vasas SC ügyvezetése az elmúlt hónapokban háromszor is kísérletet tett arra, hogy jóhiszemű partnerként, valamennyi fél megelégedésére rendezze a labdarúgó kft. helyzetét" - nyilatkozta Markovits az angyalföldi egyesület hivatalos honlapján. "Előbb maga tett ajánlatot a többségi tulajdonos részének kivásárlására, majd ezután próbált élni vételi jogával. A cégbírósági döntés után a helyzet minél előbbi rendezése érdekében lemondott elővásárlási jogáról a jelentkező német befektető javára, illetve elfogadta a HunGast lehetséges tulajdonszerzését a szükséges garanciák mellett. A fent említett időszak rengeteg fordulatot, ellentmondásos híreket hozott. Sokáig lehetne elemezni a helyzetet, rengeteg közlemény, interjú látott napvilágot. A Vasas elnöksége és ügyvezetése innentől kezdve kizárólag a jelenre és a jövőre kíván koncentrálni."

Markovits hozzátette: az egyesület azonnal hozzálát a kialakult helyzet feltárásához, a nyitott kérdések rendezéséhez és a napi működés menedzseléséhez.

Faragó a megállapodás után azt mondta, örül, hogy sikerült megegyezniük és sok sikert kíván a Vasasnak. A Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: szeretne a magyar labdarúgásban további szerepet vállalni, de az angyalföldi klub "mindig közel fog állni" a szívéhez.

Több mint egy hónapja egy német tulajdonosjelölt, Alfredo Demiani sajtótájékoztatón közölte, hogy évi kétmillió eurót áldozna az együttesre. Három hete az anyaegyesület lemondott elővásárlási jogáról a Vasas Futball Kft-t illetően - melyben akkor egyszázalékos kisebbségi tulajdonos volt -, hogy elősegítse az akkor 99 százalékos többségi tulajdonos Híd Zrt. és Alfredo Demiani közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését.

Ezt követően két nappal, március 15-én fordulatot vett az ügy, Faragó Attila úgy döntött, a Vasas Akadémia tulajdonosi körének - amelynek élén a HunGast cégcsoport áll - adja át a Vasas Futball Kft-ben lévő üzletrészét. A klub ugyanakkor múlt kedden bejelentette: az idény végéig biztosan nem lesz tulajdonosváltás.

A Vasas 22 forduló után 20 szerzett ponttal a 15., kiesést jelentő helyen áll az OTP Bank Ligában.