Női kézilabda

Junior válogatottunk Győrben harcolhatja ki a vb-szereplést

Akárcsak a felnőtt férfi válogatottunkra, a junior női nemzeti csapatra is komoly erőpróba vár a hétvégén, Róth Kálmán együttesée ugyanis Győrben vívhatja ki a világbajnoki részvételt.

Mozgalmas hétvégéje lesz a magyar kézilabdázásnak, hiszen amíg a férfi csapat Göteborgban olimpiai selejtező tornán szerepel, a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája elődöntőjének, míg a Ferencváros női együttese a KEK elődöntőjének visszavágójára készül.

A magyar női junior válogatottra is komoly feladat hárul, hiszen Győrben Spanyolország, Portugália és Izrael ellenében kellene kiharcolni a vb-n való részvételt.

Róth Kálmán lányai a hazai pálya okán bízhatnak a sikeres kvalifikációban.

"Nagyon fontos állomás ez számunkra, hiszen kvalifikálni kell magunkat a nyári világbajnokságra. A sorsolással elégedettek lehetünk, hiszen a portugálok és az izraeliek ellen kötelező a győzelem, a spanyolok azonban keményebb diók lesznek" - mondta Róth Kálmán szövetségi kapitány a gyorietokc.hu-nak. "Akár jól is elsülhet, hogy Spanyolország ellen kezdünk pénteken. Szeretnénk mindegyik mérkőzésünket megnyerni, hiszen hazai pályán léphetünk pályára. Biztos vagyok benne, hogy a kilátogatók jól szórakoznak majd, hiszen ebben a generációban sok van. Együtt szerepelnek a tehetséges győri fiatalok, például Tóth Eszter, Palkó Fruzsina, Pásztor Bettina, Szemerey Zsófi vagy éppen Planéta Szimonetta a váci Klivinyi Kingával vagy épp a veszprémi Hornyák Dórával. A korosztály magja már hosszabb ideje együtt szerepelt, jól ismerik egymást a lányok"- nyilatkozta a szakember.

A négycsapatos selejtezőtorna első két helyezettje kvalifikálja magát a nyáron esedékes vb-re.

U20-as vb-selejtező programja
2012. április 06-án (péntek)
16 óra Portugália - Izrael
18 óra Spanyolország - Magyarország
2012. április 07-én (szombaton) 14 óra Izrael – Spanyolország
16 óra Magyarország - Portugália
2012. április 08-án (vasárnap) 10 óra Spanyolország – Portugália
12 óra Magyarország – Izrael