Létesítmény

Eladják az Üllői úti FTC-ingatlan egy részét

  • MTI

A Magyar Állam értékesíti a Ferencváros Üllői úti ingatlanának azt a részét, amelyre nincs szükség a nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas stadion építéséhez.

A Magyar Állam értékesíti az Üllői úti ingatlannak azt a részét, amelyre nincs szükség az új stadion építéséhez.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megvizsgálnia "az arra jogosult szervezet" bevonásával a piaci alapon történő értékesítés lehetőségeit az Üllői út 129. és a Könyves Kálmán körút 34-36. szám alatt található ingatlan nemzetközi normáknak megfelelő futballstadion építéshez szükségtelen részét illetően, és neki kell meghoznia a szükséges döntéseket a vizsgálat eredménye alapján.

"A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az arra jogosult szervezet útján gondoskodjon a Magyar Állam tulajdonában álló, Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Üllői u. 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34–36. szám alatt található ingatlan – nemzetközi labdarúgszervezetek előírásainak megfelelően kialakított – nemzetközi labdarúgó mérkőzések lebonyolítására is alkalmas labdarúgó stadion létesítéséhez szükségtelen részének piaci alapon történő értékesítési lehetősége megvizsgálása, továbbá ó a vizsgálat eredményének megfelelő döntések meghozatala, intézkedések megtétele iránt" - olvasható a Magyar Közlönyben.

Emellett a nemzeti fejlesztési miniszternek gondoskodnia kell a labdarúgó-stadion létesítéséhez szükséges terület sporttevékenységet szolgáló hosszú távú hasznosításáról.

A kormány friss döntésével a december 23-i határozatának egy részét vonta vissza. Akkor úgy foglalt állást, hogy az ingatlanegyüttest 50 évre a Fradiváros Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe adja.

Az elmúlt év végén a kormány úgy foglalt állást, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja az FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.