Torna

Berki idei első "igazi" versenyére készül

megosztom

Berki Krisztián szerdán Kínába utazott, ahol részt vesz az idei első nemzetközi versenyén. Két világkupa-versenyt kihagyott az idén a kézsérülése miatt, ám most úgy tűnik, minden rendben van, a tornász legalábbis optimista.

„Két hete már folyamatosan tudom terhelni a kezemet, a kondimmal meg addig sem volt baj, hiszen próbáltuk szinten tartani, csak azokat az elemeket hanyagoltuk, amelyekben fájt a kezem. Most úgy érzem, minden rendben, jó formában vagyok” - mondta Berki Krisztián, akinek nem lesz könnyű dolga, hiszen a kínai egy A-kategóriás világkupa-verseny, amelyre a tavalyi világbajnokság első nyolc helyezettjét hívják meg, szóval... Szóval ott lesz mindenki, aki számít.

S hogy mire számít Berki Krisztián? „Ha nem is vagyok csúcsformában – arra az Eb-n és az olimpián lesz szükség –, az edzések alapján bizakodó vagyok, és kíváncsian várom a versenyt. Ez lesz az idei első nemzetközi versenyem – tesztnek mindenképpen jó lesz. S hogy mivel lennék elégedett? Azzal, ha két jó gyakorlatot mutatnék be: egyet a selejtezőben, egyet a döntőben. Ha sikerül, az eredménnyel sem lehet gond.”

megosztom