Bajnokok Ligája

A Barca már döntős, csak az ellenfél kiléte a kérdés - Mourinho

A Real Madrid szerdán 5-2-re legyőzte hazai pályán a ciprusi APOEL-t, ezzel 8-2-es összesítéssel bejutott a négy közé a Bajnokok Ligájában.

"Tudtuk, hogy szinte lehetetlen, hogy az APOEL 4-1-re megverjen minket itthon, ezért nem volt könnyű motiválni a fiúkat, de tették a dolgukat, néhány embert pedig pihentettem. A célunk az volt, hogy győzelemmel jussunk tovább, hiszen ennek fontos jelentősége van az egyenes kieséses szakaszban"- fogalmazott José Mourinho, a királyiak vezetőedzője.

"Elégedett vagyok a BL-ben az elmúlt két évben elért eredményeinkkel. Amikor megérkeztem ide, a csapat sötét időszakot élt meg a nemzetközi porondon. Voltak olyan játékosok, akik évekig nem jutottak el a negyeddöntőig a BL-ben, sőt olyan is, aki sosem. Most sorozatban kétszer is a négy közé verekedtük magunkat" - értékelte eddigi "bizonyítványát" a portugál.

"A két kapott gólnak persze nem örültem, de nincs okom kritizálni az embereimet, hiszen ez normális egy alacsonyabb intenzitású meccsen. Az APOEL előtt le a kalappal, némi elégtételt jelenthet nekik az eredmény és a két rúgott gól. Cristiano Ronaldo fantasztikus volt, mindig keményen dolgozik a csapatért, mindig játszani akar, és sosem önző, de Kakát, Ángel Di Maríát és José Callejónt is dicséret illeti."

A "Special One" ezután rátért a hátralévő meccs(ek)re: "Óriási lesz a Bayern elleni elődöntő, a Barcelona már ott van a fináléban, már csak az a kérdés, ki lesz az ellenfele."

"Ez a párharc Nicosiában dőlt el - mondta Ivan Jovanovics, az APOEL vezetőedzője. - Ma este egyszerűen csak jól akartunk játszani, ami még egy félgőzzel futballozó Madrid ellen is nehéz. Időbe telt, mire alkalmazkodtunk, és megtaláltuk a ritmust, de úgy vélem, aki követte a mérkőzést, elégedett lehet a látottakkal. A 7 gól mellett rengeteg helyzet volt a meccsen."

"Öröm volt itt játszani, egyszeri pillanat volt mindannyiunknak, és nem is az utolsó eredmény a fontos, az egész sorozatra büszkén tekinthetünk vissza. Ebből a két meccsből rengeteget profitáltunk a jövőre nézve."

A mérkőzés összefoglalója

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol)-APOEL (ciprusi) 5-2 (2-0)
gól: C. Ronaldo (26., 75.), Kaká (37.), Callejon (80.), Di María (84.), illetve Manduca (67.), Solari (82., 11-esből)
 
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel.