Szpartak Moszkva

Súlyos büntetést kapott a hógolyóval megdobott nigériai csatár

Az Orosz Labdarúgó Szövetség közel négy millió forintos pénzbüntetéssel valamint a szezon végéig szóló felfüggesztéssel büntette meg Emmanuel Emenikét, a Szpartak Moszkva nigériai légiósát. A 24 éves labdarúgót a Dinamo elleni bajnokin hógolyóval dobálták a szurkolók, ami után látványosan felmutatta középső ujját a lelátón ülőknek.

Emenikével kibabráltak az Dinamo drukkerei

A Dinamo Moszkva - Szpartak Moszkva orosz bajnoki találkozón a Dinamo szurkolói rasszista megjegyezésekkel illeték a Szpartak futballistáját, Emmanuel Emenikét. A nigériai támadót hógolyóval dobálták a drukkerek, ami után az afrikai játékosnál elszakadt a cérna, és kimutatott az őt sértegetőknek.

A mérkõzés után a játékos elnézést kért tettéért, amit azzal az érthetõ magyarázattal indokolt, hogy életében elõször tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat és ezt a helyzetet nem tudta jól kezelni.

A Hivatásos Labdarúgók Szövetségének honlapja szerint idõközben az Orosz Labdarúgó-szövetség az etikai kódex megsértéséért a szezon végéig szóló feltételes felfüggesztéssel sújtotta a labdarúgót. Mellékbüntetésül félmillió rubelt (3,8 millió forintot) kell fizetnie. - Az orosz szövetség tanúbizonyságát adta, hogy megveti a játékosokat - mondta Nyikolaj Grammatikov, az orosz játékos-szervezet fõtitkára. - Nagyon csalódottak vagyunk! Csak a játékost büntették meg, azzal nem foglalkoztak, hogy a nézõk verbálisan kórusban inzultálták Emenikét. A klub felelõsségét nem vizsgálták.

A FIFPro és az Orosz Hivatásos Labdarúgók Szervezete csalódott, mert abban bízott, hogy a szövetség méltányolni fogja a játékos gesztusát, amikor a mérkõzés után elnézést kért a nézõktõl.