Bajnokok Ligája

Heynckes már a Realra hangol, Deschamps tapasztalatszerzésnek fogja fel a kiesést

A Bayern München nagyon simán, kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel lépett túl a francia Olympique Marseille-en és jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

"Felejthetetlen meccset játszottunk, annak ellenére, hogy rengeteg mérkőzésünk van. Manuel Neuer többször is bravúrosan védett az első félidőben, de a szünet után sokkal erősebben mentünk vissza a pályára, eldöntöttük a továbbjutást" - kezdte értékelését Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője. "De a Marseille sem a semmiért jutott a nyolc közé, egy rendkívül erős csapatról beszélünk, amely legyőzte a Dortmundot és kiejtette az Intert. Mindent beleadva, három csatárral küzdöttek ellenünk" - dicsérte aztán az ellenfelet.

"A mérkőzés előtt felhívtam arra a játékosaim figyelmét, hogy a szezon előtt nagyon büszkék lehettünk volna, ha azt mondják nekünk, hogy mind a három sorozatban versenyben leszünk ilyenkor. Persze az az eshetőség is fennáll, hogy mindenhol csak ezüstérmesek leszünk. Rengeteg fontos összecsapás van előttünk, mindenkire szükségünk van a győzelemhez".

Heynckes arra is kitért, miért csak csereként kapott szerepet a BL gólkirályjelöltje, Mario Gomez. "Ha nem rotálok, akkor az emberek elveszíthetik a lendületet, a motivációt. Ivica Olic erre a bizonyíték, aki a pályán bizonyította, hogy milyen fontos, ha bizalmat kap az ember, és fürödhet a sikerben. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ő remek alternatívát nyújt nekünk."

"Tartalékolnunk kell az erőnket - folyatta a szakember. - Kőkemény fellépés vár ránk. Természetesen a Real Madridra gondolok. A két klub közös múltja a Bayern szempontjából pozitív. A két spanyol óriás talán egy hajszállal jobb nálunk, de két meccset játszunk, mindent megteszünk, hogy felülmúljuk a Real Madridot."

Bár a királyi gárda még nem jutott tovább, óriási meglepetés lenne, ha szerda este a ciprusi APOEL 0-3-ról megfordítaná a párharcot a Bernabéuban. A Bayern-Real álomelődöntőnek Jupp Heynckes személye ad pikantériát, a rutinos tréner edzői karrierje legnagyobb sikerét éppen a spanyolokkal érte el, amikor 1998-ban BL-győzelemre vezette a blancókat.

A Bayern München kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel lépett túl az Olympique Marseille-en és jutott az elődöntője.

Didier Deschamps, a Marseille főnöke tisztában volt vele, nem ők a favoritok, de így is fájó a vereség. "Egy búcsú mindig kiábrándító. Most fizikailag és lelkileg is össze kell szednünk magunkat. Mindent megtettünk, amit lehetett, de teljesen nyilvánvaló volt a különbség csapatom és a Bayern között.

"Félidőben nem kértem a játékosaimat, hogy rúgjanak négy gólt. Az utolsó 45 percben már a büszkeségünk és a becsületünk volt a tét. Természetesen megpróbáltunk betalálni, de meg is akartuk őket állítani ugyanúgy" - mondta a szakvezető.

"Az elején még volt esélyünk, Morel, Rémy és Mbia révén, aztán a Bayern rúgta az első gólt. Egyáltalán nem meglepő a Bayern továbbjutása, különösen az első mérkőzés után, de így is büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Az előző körben felülírtuk a várakozásokat, de ezúttal nem sikerült. Egy játékosunk sem szerepelt korábban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, remek tapasztalat ez nekik."

Loïc Rémy, a franciák támadója elismerte, hogy jobb volt az ellenfél. "Remek csapat ellen veszítettünk, de nem adtuk fel. Remélem a Bayern végig megy az úton, amin szeretne. Nekünk a bajnokságban kell jól szerepelnünk."

Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, visszavágó
Bayern München-Olympique Marseille 2-0 (2-0), továbbjutott: a Bayern, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel
Gólszerző: Olic (13., 37.)