NB I

A szezon végéig Mink Olivér irányítja a Pécset

  • MTI
megosztom

A szezon végéig az eddigi pályaedző Mink Olivér irányítja az OTP Bank Ligában hatodik helyen álló PMFC-Matias labdarúgócsapatát.

Mink a hétfőn menesztett Mészáros Ferencet váltja - jelentették be a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Matyi Dezső tulajdonos elmondta, hogy a vezetőedző-cserére azért került sor, mert megbomlott a csapategység, a döntés a tavaly december óta tartó folyamat vége.

"Az edzőváltás nem azért történt, mert elégedetlenek vagyunk a szerepléssel. Jó hangulatú, hajtós meccseket akarunk játszani, amelyekben tavasszal nem volt részünk - közölte Matyi Dezső. - A közönség kiszolgálása az elsődleges cél. Mészáros Ferenc a 13 hónap alatt jó munkát végzett, de a csapatnak frissítésre van szüksége a kispadon."

Az új vezetőedző személye azért lehet érdekes, mert amikor Mészáros Ferencet menesztették, a vele együtt érkezett Mink Olivér felajánlotta lemondását, de azt a klubtulajdonos nem fogadta el.

"Számomra ez nagy lehetőség, de nem én vagyok a fontos, hanem a csapat jövője, a jövőképe" - jegyezte meg Mink Olivér.

A pécsi alakulat tavasszal csak egyszer, a Kecskemét otthonában győzött, legutóbb szombaton, a kiesés ellen harcoló Pápa vendégeként játszott gól nélküli döntetlent. Az együttes szombaton az Újpestet fogadja az NB I-ben.

megosztom