Bajnokok Ligája

A Barcának nem kellene bírói segítség - Ibrahimovic

  • MTI

Amennyire simán nyert az idegenbeli siker után odahaza is 2-0-ra a Bayern München a francia Olympique Marseille ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi visszavágóján, annyival nehezebben gyűrte le a címvédő FC Barcelona az AC Milant, igaz, a katalánoknak minőségben jóval veretesebb rivális jutott, mint a bajoroknak.

Ráadásul az első, olaszországi összecsapás nem döntött semmiről, hiszen a milánói nyitányon nem született gól. A visszavágón viszont már négy is, és bár a 3-1-es eloszlás biztos Barca-győzelmet sugall, korántsem volt magától értetődő diadal a spanyol elitalakulaté, amely az első félidőben 1-1-re állt az itáliaiakkal, s a háromból két találata is tizenegyesből született. Ez a tény váltotta ki utóbb a legnagyobb vihart, legalább is a meccset követő nyilatkozatok alaptémájává vált a büntetők ügye.

"A Barcának nincs szüksége ilyesféle segítségre, hiszen a világ legjobb csapatáról van szó" - dohogott a Milan svéd támadója, az egykor a Barcelonában is megfordult Zlatan Ibrahimovic, aki - másokkal egyetemben - különösen a második 11-es megítélését sérelmezte, amikor is Alessandro Nestának a Sergio Busquets ellen elkövetett szabálytalanságát "nem nézte el" a bíró.

"Semmi kétség nem merülhet fel, hogy jártak nekünk a büntetők - replikázott Pep Guardiola, a katalán együttes vezetőedzője. - Ismétlésben megnéztem az ominózus eseteket, és mondhatom, mindkettő teljesen jogos tizenegyes volt."

A szakember - a Barca-párti bíráskodást gyakorta felemlegető José Mourinhónak, a Barcelona előtt a spanyol bajnokságban hat ponttal vezető Real Madrid mesterének is címezve szavait - hozzáfűzte: "Az rendben van, hogy senor Mourinho barátja akar maradni senor Ibrahimovic, ezért ő is játékvezetői segédletről beszél, viszont megjegyezném, hogy mi sorozatban ötödször vagyunk ott a BL elődöntőjében." 

A büntetőket értékesítő Lionel Messi már első 11-esével megdöntötte az egy szezonon belül elért gólok BL-rekordját, ez volt ugyanis a 13. találata a mostani idényben, s növelte később 14-re a gólcsúcsot. A korábbi, 12-es "leget" is ő tartotta, igaz, azt nem egyedül, hanem közösen a holland Ruud van Nistelrooyjal (Manchester United, 2003). Az argentin sztárjátékosnak a mostani kettő volt az 50. és 51. gólja a Bajnokok Ligájában, amivel az abszolút örökranglistán már a harmadik. A 2011/12-es szezonban pedig minden sorozatot figyelembe véve 58 gólnál jár a már háromszor is a világ legjobbjának megválasztott "Bolha", ahogy becézik a termetre nem, eredményességét illetően azonban valóságos óriásnak számító Messit.

A mérkőzés összefoglalója: