Bulvár

Wozniackinak köszönheti erőnlétét a golfzseni

A sportvilág ügyeletes álompárját a dán teniszezőnő Caroline Wozniacki és az északír golfozó, Rory McIlroy alkotja. Mivel mindketten sportágjuk legjobbjai közé tartoznak, kevés a szabadidejük, ugyanakkor amikor csak lehet, szakítanak időt egymára.

Wozniacki és Mcilroy között remek az összahang

A két sportoló kapcsolata kilenc hónappal ezelőtt kezdődött, amikor is tavaly nyáron összefutottak a David Haye - Vlagyimir Klicsko profi bokszmérkőzésen Hamburgban. A kapcsolat azóta is tartósnak és komolynak tűnik, hiszen a múlt héten a miami tenisztornán a Serena Williams elleni negyeddöntőben Wozniacki boxában ott volt McIlroy és a szülei is.

A múlt hónapban a New York-i Madison Square Gardenben megrendezett gálán Wozniacki az orosz Marija Sarapovával bemutatózott, ahová elkísérte őt 22 éves párja is. A jó hangulatú mérkőzésen egy hirtelen ötlettől vezérelve leráncigálta párját a lelátóról, aki 18 ezer ember szeme láttára egy pont erejéig be is állt játszani. Az eset is bizonyítja, hogy a sztárpár nem él "titkos életet", kapcsulatukat bátran felvállalják, és együtt tartanak a másikkal, amikor csak lehetséges.

A hétvégén rendezik meg Augustában a golfozók Masters 2012 elnevezésű viadalát, amely a négy Grand Slam-torna egyike, de Wozniacki nem tudja viszonozni kedvese gesztusát, mivel már gőzerővel készül a hétfőn rajtoló koppenhágai versenyre. A dán szőkeség ugyanakkor elmondta, hogy a televízióból  - ha lehetősége adódik - követi párja versenyeit. "Mikor tavaly megnyerte a US Opent, le voltam nyűgözve. Érthető, hogy nagyon izgatottan várja a Masters-t a tavalyi éve után. Aki ismeri Rory-t, tudja, hogy mennyire nyugodt ember. Ez az ő egyik legnagyobb erénye" - mondta Wozniacki a The Telegraphnak. Rory McIlroy tavalyi Masters versenye igen emlékezetesre sikerült, hiszen az utolsó napig komoly esélye volt, hogy az élen végezzen, de végül a legfontosabb pillanatokban óriásit hibázott, így elszalasztotta a győzelmet.

Hogy a világranglista második golfozó vajon képes lesz-e ismét Grand Slamet nyerni, az vasárnapra kiderül, de az biztos, hogy Wozniackival való kapcsolata okán fizikai gondjai nem lesznek. "Mikor először találkoztam vele, azt mondta, szívesen futna egyet, de 15 perc múlva teljesen kikészült" - leplezte le párját a skandináv szépség, aki a női teniszezők között az egyik legkiválóbb fizikummal rendelkezik. "A minap viszont közel egy órát kocogtunk, de semmi gondja nem volt. Amikor csak lehet együtt is sportolunk. Rory főként szobakerékpározott, de mára azt mondja: sokkal jobb erőnlétben van."

Természetesen két ilyen elfoglalt ember számára nem egyszerű összeegyeztetni a szabadidőt, de McIlroy szerint nem megoldhatatlan a feladat, majd hozzátette: ők is csak úgy élnek, mint egy átlagos párocska. Csak sokkal többet repülnek...