Magyar válogatott

Egész nyáron edzeni fogok, hogy pótoljam a hosszú kihagyást - Rudolf

A magyar válogatott támadója örül neki, hogy ősszel ismét nagy tétre menő meccseket vívhat a nemzeti csapatban.

Rudolf Gergely hétvégén több hónapos kihagyás után tért vissza a pályára és lőtt is egy gólt. Az egyéves gólcsöndjét megtörő támadóval keddi edzése előtt beszélgettünk.

"Nyolc perccel a vége előtt kaptam egy jó indítást a balösszekötő helyén - elevenítette fel a mozdulatot Rudolf. - A tizenhatoson belül átvettem, és bár négyen vettek körül, azonnal úgy éreztem, el kell lőnöm. A hosszú alsót találtam telibe, a kapus nem védhette."

Rudolf felidézte, mikor lőtte a legutóbbi bajnoki gólját.

"Nagyon régen, még tavaly, a Bari játékosaként a Milannak. Ha jól emlékszem, márciust írtunk, tehát több mint egy éve."

Rudolf Gergely és Varga József öröme - Fotó: sport1tv.hu

Az Olympiakosz már megnyerte a bajnokságot, tehát az aranyérem elúszott a Panathinaikosz számára.

"Elméletileg van még esélyünk, mert fellebbeztünk a szövetség ítélete ellen, amelyben elvett tőlünk három pontot, de ha vissza is kapjuk, nekünk mind a három hátralévő meccsünket meg kellene nyernünk, az Olympiakosz pedig akár még meg is botolhat egyszer. Szóval az a valószínű, hogy a második, a harmadik, a negyedik és az ötödik részvételével zajló rájátszásban szereplünk majd, azaz még kilenc mérkőzést játszunk. Ha már így alakult, nem is nagy baj, mert nekem jókora meccshiányom van. Az elmúlt bő fél évben nem az volt a legnagyobb baj, hogy bajnokin nem szereztem gólt, hanem az, hogy nem játszhattam."

A válogatott támadója pontosan beszélt arról az mlsz.hu-nak, milyen sérülések hátráltatták az elmúlt időkben.

"Egy lágyéki sérüléssel kezdődött, a finnek elleni válogatott mérkőzést megelőző edzőtáborban már nem is tudtam rendesen edzeni. Azt hittem, néhány hét kihagyás lesz az egész, kicsit türelmetlen is voltam, így három hónap lett belőle. Elkezdtem az edzéseket, úgy véltem, nincs szükség különösebb óvatosságra, de tévedtem, mert beszakadt a combizmom, és másfél hónapos kényszerpihenő lett belőle."

Szalai Ádám és Németh Krisztián szintén jó teljesítményt nyújt klubjában, így a válogatottban nagy harc várható a csapatba kerülésért.

"Az a jó! Én hiszem, hogy ismét pompás évünk lesz! Tudom, rendkívül nehéz meccsek várnak ránk, de én éppen ezt szeretem, engem feldob a tét, a nagy érdeklődés és a nagy kihívás. A formámra visszatérve pedig, én a görög bajnokság vége után sem állok le, egész nyáron edzeni fogok, hogy pótoljam a hosszú kihagyást. Remélem, ősszel a válogatott ismét az én közreműködésemmel menetel majd sikeresen, szeretnék tökéletesen készen állni ezekre a feladatokra."