FA-kupa

A Chelsea diákokra, nehéz közlekedésre hivatkozva hozná előrébb a kupaelődöntőt

A Chelsea kérvényezni fogja az angol szövetségnél (FA), hogy az eredetileg április 15-én (közép-európai idő szerint) 19 órára kiírt Tottenham elleni FA-kupa elődöntőt hamarabb rendezzék meg, ha továbbjutnának a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé. Az FA azonban nem tűnik rugalmasnak a kérdésben.

A vasárnap esti FA-kupa meccs után a Chelsea-nek április 18-án, szerdán kellene megmérkőznie a Milan-Barcelona párharc győztesével, ha sikerülne kiharcolni a Benfica ellen 1-0-s idegenben szerzett előnyről kiharcolni a továbbjutást a BL-ben. A Kékek ezért szeretnék, ha a Tottenham elleni találkozójukra legalább öt órával hamarabb, de akár már 13-án, pénteken sor kerülne, de ezzel kapcsolatban hivatalos kérelmet csak a most szerdai Benfica elleni visszavágó után nyújtanak be.

Roberto Di Matteo reklamál a Chelsea egyik mérkőzésén a Premier League-ben 2012-ben.

Valószínűleg azzal próbálnak majd érvelni, hogy veszélyes lehet, ha a két londoni csapat szurkolói egész nap hangolhatnak egy esti mérkőzésre. Emellett az akkor véget érő tavaszi szünet után hétfőn reggel iskolába igyekvő diákok érdekeire is megpróbálják majd felhívni a figyelmet, és várhatóan a Wembley Stadion környékén zajló vasútépítési munkálatok miatt nehezebben hazajutó drukkerek nehézségeire is rávilágítanak.

Az előzetes hírek szerint azonban hiábavaló lesz minden próbálkozásuk, az FA minden időpontmódosítási kérelmet el fog utasítani. A meccs kezdési idejét ugyanis a közvetítő ITV csatorna kérésére határozták meg, amely szerette volna elkerülni az ütközést a szintén aznap esedékes Manchester United-Aston Villa mérkőzéssel.