Snooker

Peter Ebdon nyerte a China Open-t

  • Tóth Tamás

Peter Ebdon legyőzte Stephen Maguire-t a China Open döntőjében, ezzel 2009 után ismét elhódította a kínai pontszerző verseny trófeáját.

Peter Ebdon a China Open trófeájával

Elérkezett a 2012-es pekingi China Open fináléjának ideje, ahol a kiegyensúlyozottan teljesítő Stephen Maguire és az önmagát eddig abszolút felülmúló Peter Ebdon csapott össze.

A tét nem kevesebb, mint £75,000 volt, így kellő motivációval állhattak a versenyzők az asztal mellé

Sajnos a mérkőzés első fele nem hozott túl látványos és szórakoztató játékot a sokáig elnyúló játszmák miatt. A szünetre némi meglepetésre Ebdon vonulhatott jelentős előnnyel, ugyanis 5-1-re lehozta az első felvonást.

Bár Maguire fel tudott zárkózni angol ellenfelére, a mérkőzés végén Ebdon jobban koncentrált, és 10-9-re megnyerte a párharcot. A londoni születésű, 41 esztendős snookeres a mérkőzés alatt négy darab száz fölötti breaket (107,124, 103, 103) tudott produkálni.

Ebdon ezzel a győzelemmel a kilencedik rangsorolásos trófeáját gyűjtötte be; legutóbb három évvel ezelőtt éppen a China Openen tudott révbe érni.

„Nagyon örülök a győzelemnek. Őszinte leszek, kicsit zavarban érzem magam, ugyanis úgy érzem, hogy ma nem jól viseltem a nyomást, és Maguire jobban is játszott nálam, ezért ő érdemelte volna a diadalt. Boldog vagyok, hogy nyerni tudtam, de a mutatott teljesítményemmel egyáltalán nem vagyok elégedett. A meccs elején nem játszottam rosszul, de a második szakaszra elfáradtam, és az is megzavart, hogy viszonylag nagy előnyöm volt Stephennel szemben, ami az én mérkőzéseimen ritkaságnak számít. A döntőt leszámítva, a héten elég jól ment a játék, a koncentrációm korábban egyszer sem hagyott ki, így azért összességében nem kell szégyenkeznem” – nyilatkozta az önmagával meglehetősen kritikus Ebdon.

Peter Ebdon útja a China Open győzelemig
Matthew Stevens – Peter Ebdon : 3-5
Peter Ebdon – John Higgins: 5-4
Neil Robertson – Peter Ebdon: 3-5
Ding Junhui – Peter Ebdon: 3-6
Stephen Maguire – Peter Ebdon: 9-10