Diósgyőr

Dudás Hunor megválaszolta a miskolci polgármester magyarázatot váró levelét

Amint arról korábban beszámoltunk, a Diósgyőri VTK futballklub vezetői közös megegyezéssel felmentették a vezetőedzői illetve másodedzői feladataik ellátása alól Benczés Miklóst és Vitelki Zoltánt, amire a társtulajdonos miskolci önkormányzat nevében Kriza Ákos polgármester magyarázatot kért Dudás Hunor ügyvezető igazgatótól.

A klubvezető a DVTK honlapján írt válaszában kiemelte, hogy a polgármesternek felesleges volt nyílt levélben feltenni a kérdéseit, azokra mindenképp választ kapott volna, ugyanakkor arra is kitért, hogy nem tartozott beszámolóval a társtulajdonosok felé, amikor meghozta a döntést az edzőváltásról.

"A klub személyi állományát érintő kérdésekben - játékosok, szakmai stáb, háttérszemélyzet - nincs és nem is volt beszámolási kötelezettségem sem a Borsodsport Invest Kft., sem Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata felé, mint ahogy Benczés Miklós vezetőedzői kinevezésekor sem került sor ilyen jellegű egyeztetésre. Mint bizonyára Ön (Kriza Ákos polgármester - a szerk.) is tudja, a Diósgyőr FC Kft. menedzsmentje eddig is kifejezetten szakmai szempontok alapján döntött a klub személyi összetételének meghatározásában és a továbbiakban is ehhez szeretnénk tartani magunkat. Még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy nem csupán szakmai szempontok alapján döntünk" - írta Dudás Hunor, aki megismételte, hogy minden kérdésben áll a társtulajdonosok, így a miskolci önkormányzat rendelkezésére.