Edzőváltás

Benczés Miklós távozik a Diósgyőr kispadjáról, Szentes Lázár az utód

megosztom

A gyenge tavaszi rajt miatt a DVTK vezetőedzője távozik a posztjáról, jelentette be Dudás Hunor.

Benczés Miklós távozik

A 2011-2012-es bajnokság őszi szezonját a 5. helyen zárta a DVTK, azonban a tavasszal nem csak az eredmények jöttek kevésbé, hanem a pályán mutatott játék is elmaradt a várttól.

"Kerestük az elmúlt hetek, hónapok gyenge teljesítményének az okait - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a dvtk.eu-nak. - és arra a döntésre jutottunk, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége, mert megbomlott a csapat és az edző közti harmónia. Ezért hétfőn közös megegyezéssel felmentettük a vezetőedzői illetve pályaedzői feladat ellátása alól Benczés Miklóst és Vitelki Zoltánt, akikre a klub utánpótlásában számítunk. Természetesen továbbra is elismerjük mindkét szakember eddig elvégzett munkáját és elévülhetetlen érdemeit abban, hogy egy év másodosztály után újra az NB I.-ben szerepel a DVTK és az ősszel oly sok csodás pillanatot szerzett a diósgyőri közönségnek."

"Nem készültünk erre az edzőváltásra - mondta Dudás Hunor - és nem is akarunk elhamarkodott döntést hozni. Egy felkészült, nyelveket beszélő külföldi szakembert keresünk, aki hosszabb távon is biztosítéka lehet a DVTK sikereinek. Amíg őt meg nem találjuk - maximum a bajnokság végéig - Szentes Lázár szakmai igazgató veszi át a csapat irányítását. A szakmai stábban marad Veréb György és Javier Reyes, a további segítők pedig klub utánpótlásából érkeznek."

megosztom