NB I visszatekintő

Áprilisi futball bolondo(záso)k

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 22. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

A kupac közepén a gólszerző, Torghelle Sándor - Fotó: vidi.hu

A népszokás szerint akit április elsején rászednek, beugratnak, azt ,,Április bolondjának" nevezik. Az NB I 22. fordulója nem úgy indult, és nem úgy folytatódott, hogy bárkinek is kedve lesz majd a végén bolondozni. A szurkolókat, a színvonalat, a gólokat elfújta a szél. A pénteki és a szombati hat mérkőzést mindössze tizenötezren látták a helyszínen, ezeken a meccseken csupán nyolc találat esett (a fele Kecskeméten), a két napon pályára lépő tizenkét csapat közül hétnek a támadójátéka eredménytelen maradt.

Mindezek ellenére természetesen voltak nyertesei a forduló első háromnegyedének, rögtön az elején például a Siófok olyasmit produkált, amire eddig arrafelé nem volt példa, zsinórban a harmadik meccsét is megnyerte. A néhány héttel ezelőtt még a kiesőjelöltek között előkelő helyen emlegetett csapat a maga célirányos futballjával sorra húzza be a győzelmeket, és ma már kevesen gondolják azt, hogy a következő szezonban a másodosztályt erősíti.

A Ferencvárosnál nincs ilyen trend, a zöld-fehérek teljesítménye inkább hullámzó, mint egyenletes, most azonban éppen akkor verték meg a Vasast, amikor már mindenki azt találgatta, vajon mi bénítja a Fradit az Üllői úton. Détári Lajos csapata tavaly október 22-e, az Újpest elleni siker óta képtelen volt nyerni saját pályáján, és bár idegenben pótolta az otthon elveszített pontokat, az összkép nem volt túl meggyőző. Sok dicséretet ezúttal sem kaptak a játékosok edzőjüktől, ám mivel Fortuna nem volt ennyire szigorú velük szemben, kikínlódták a győzelmet.

A Siófok és a Fradi mellett a Győr sorolható még a forduló márciusi nyertesei közé, az ETO Pintér Attilával továbbra is százszázalékos, ragad a Debrecenre és tartja a távolságot a Videotontól. A cél továbbra is a bajnoki cím, de az sem jelentene különösebb problémát, ha csak az ezüst jönne össze, a lényeg, hogy a nemzetközi kupaszereplés gyakorlatilag adott - már persze ha négy hét múlva a Sportdöntőbíróság is így akarja.

Vajon mi lesz a sorsa Szpisljaknak - Fotó: ujpestfc.huÁprilis elsején is szeles napra ébredtünk. Az időjárás tökéletesen igazodott a Bolondok napjához, ám mivel még két, több szempontból fontosnak tartott mérkőzés hátra volt a fordulóból, a meccsekre készülődő csapatok és drukkereik azért szurkoltak, hogy csillapodjon a légáramlat. A kívánságuk nem teljesült, a szél nem állt el, a lélegzetük viszont igen. Újpesten a lila tábor eleinte azzal vigasztalta magát, hogy amit lát - Lipták Szakályhoz hasalt gólpassza - az nem más, mint egy az alkalomhoz illő, jól koreografált áprilisi tréfa, aztán amikor szép sorban jött a többi debreceni gól, a hazai nézők kénytelenek voltak elhinni, hogy ez nem vicc. Bódi, Coulibaly és a többi piros mezes ha hülyét nem is, de bolondot csinált a védőkből, akik sokszor nem csak a labdát, de a helyüket is keresték, s mint azt a végeredmény mutatja, alig-alig találták. Megtalálták viszont helyettük az ultrák Zoran Szpisljakot, mint a k.o. egyik felelősét, bár a védelmében annyi azért megjegyzendő, hogy a csapat szedett-vedett játéka, a serdülőben is kirívónak számító hibamennyiség nem csak az ő bűne.

Persze, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az edzőnek kell elvinnie a balhét. Szpisljak azonban úgy gondolta, alszik még egyet (kettőt) a történtekre, a lefújás után besietett a klubházba, és a sajtótájékoztatót is bojkottálta. Nyilván azért, mert abban a zaklatott lelkiállapotban nem kívánt válaszolni a neki címzett első (második, harmadik...) kérdésre, aminek a lényege az lett volna, hogy lemond-e. Tökéletesen megértem a szerb tréner elkeseredettségét, az amúgy sem sikeres újpesti pályafutásának legnagyobb pofonját volt kénytelen elszenvedni, ráadásul attól a csapattól, amely mellett évekig eredményesen dolgozott, ahol szerették, és ő is jó szívvel gondol a Debrecenben eltöltött időszakra. Hiába, ilyen az élet, az edzőké meg még ilyenebb. Túl nagy meglepetés azért nem érhette az újpestieket, személy szerint Szpisljakot sem, hiszen néhány hete már rezgett a léc - stílszerűen, mozgott a kispad -, ám valahogy sikerült átvészelni a helyzetet. Akkor ezeken a hasábokon is foglalkoztunk a témával:

,,Visszasüllyedve a mélybe, nagy kérdés, hogy Zoran Szpisljak fejében mi játszódik le mostanában? Gondol-e vajon arra, hogy a belga tulajdonos nem várja meg, hogy tartósan a kieső zónában vergődjön a csapat? A lila-fehérek lecsúszása azért is érthetetlen, mert - éppen Szpisljak nyilatkozatai alapján - a téli felkészülés kiválóan sikerült, a játékosok erőállapota ideális, összeállt a csapat...Tartózkodnék attól, hogy bármit jósoljak Újpest-ügyben, egy személyes megjegyzést azért tennék ezzel kapcsolatban. Egy héttel ezelőtt, amikor hasonlóan a mostanihoz, a 18. fordulóról próbáltam valamiféle áttekintést adni, az eredeti anyagban szerepelt egy mondat, amely a Megyeri úti türelemről szólt. Hogy végül kikerült belőle, annak egyrészt a győri türelmetlenség (edzőváltás) volt az oka, illetve az, hogy a lilák hazai pontvesztését végül is botlásnak és nem bukásnak értékeltem. A sima paksi vereség után azonban lehet, hogy át kellene gondolni a helyzetet. Leginkább azoknak, akik erre a legilletékesebbek".

Ezt írtam három héttel ezelőtt, és azóta nem sok minden változott. A tabellán konkrétan semmi, a csapat ugyanabban a társaságban, ugyanúgy egy pontra áll a kieső helytől, a különbség csupán az, hogy eltelt azóta három forduló, de úgy is fogalmazhatnék, ennyivel kevesebb van hátra ahhoz, hogy a lilák elkerüljék a kiesést. Mondhatják persze erre, hogy a jelenlegi együttesnek másik edzővel sem lenne nagyobb esélye talpra állni. Lehet, hogy igaz, én azonban most inkább arra fogadnék, hogy a belga tulaj valamit lépni fog. És talán nem is az a kérdés, hogy a döntés szerződésbontás lesz-e, hanem az, milyen feltételekkel. Közös megegyezéssel, vagy anélkül?

Ezzel még nem volt vége a bolondos vasárnapnak. Székesfehérváron rangadóra gyűltek össze jó négyezren, aztán nem az lett belőle. A Honvéd az első perctől kezdve jól láthatóan arra rendezkedett be, hogy megakadályozza a Videoton mostanában attraktív és gólerős támadójátékát, miközben azért ha óvatosan is, de megpróbál akciózni. Kilencvenegy perc huszonöt másodpercig sikerült a kispestiek terve, ám akkor Torghelle a kígyótérről felemelkedve a kapuba fejelte a labdát, mélybe taszítva ezzel (lelkileg) volt csapatát. Azt, amelyiknek ősszel - meg korábban tizenhárom évig - a mezét viselte, ahol nevelkedett, ahonnan beválogatták a nemzeti tizenegybe, amelynek nem kevesebbet köszönhet, mint hogy futballista lett. Most persze mondhatnám, hogy az időn túli fejes gól volt Torghelle áprilisi tréfája, ám éppen az imént említett kötődése miatt ez nem lenne sportszerű. Ő viszont az volt. Amíg Paulo Sousa a bakugrások tárházát felvonultatva lejtett örömtáncot a kispad előtt, a Videoton játékosai ujjongva ünnepeltek, a fehérvári szurkolók tomboltak, addig Torghelle csendben, látható érzelmek nélkül nyugtázta a győztes találatot. Igaz, a mérkőzés előtti nyilatkozatában elmondta, ez a meccs más lesz számára, mint a többi. Bejött a jóslata. Ilyen fontos gólnak bizonyára még soha nem örült ennyire visszafogottan. Kétségkívül, ez az ő napja volt - de nem azért, mert április elsejét írtunk.

OTP Bank Liga
22. forduló
FGSZ SIÓFOK-DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (1-0)
Siófok, 2000 néző. Vezette: Farkas Ádám (ifj. Tóth Vencel, Kelemen Attila)
Siófok: Heinrich – Kiss Zs., Mogyorósi, Fehér Zs., Nyári – Haraszti, Kecskés, Egerszegi, Melczer ( Nagy I., 80.) – Simon A., Sowunmi (Eugene, 90.).  Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Milinte, Eugene, Lengyel, Heffler N., Huszák, Nagy I., Pécseli..
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T., Gohér (Bacsa, 78.)– Arze, Sekour (Abdouraman, 78.), Fernando, Luque – Tisza, Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Tajti, Budovinszky, Vadász, Abdouraman, Bacsa, Dobos, Frizoni.
Gólszerző: Simon A. (32.)
Sárga lap: Mogyorósi (25.), Haraszti (65.), Melczer (66.), ill. Luque (21.), Nagy T. (85.), Vági (89.)
 
FERENCVÁROS-VASAS 1-0 (1-0)
Albert Stadion, 5500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Viszokai László, Medovarszki János)
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics, Busai, Lisztes (Simics, 64.), Júnior – Hakola (Józsi, 68.), Pölöskey, Kulcsár D. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Kunsági, Sváb, Józsi, Rósa, Beliczky, Oláh, Simics.
Vasas: Ilizi – Kovács G., Tóth M., Takács Z. (Katona, 46.) – Tóth B., Mehmedagics, Varga G., Kovács D. (Szabó B., 65.) - Dajics (Kiss T., 82.), Hercegfalvi, Bárányos. Vezetőedző: Urbán Flórián. Cserepad: Halasi, Katona, Rubus, Huszárik, Kiss T., Ferkó, Szabó B.
Gólszerző: Pölöskey (45., 11-esből)
Sárga lap: Kulcsár D. (41.), Klein (53.), Busai (86.), ill. Tóth M. (63.)
 
KECSKEMÉTI TE-HALADÁS SOPRON BANK 2-2 (1-1)
Kecskemét, 3500 néző. Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, ifj. Kormányos Gábor)
KTE: Németh G. – Alempijevics, Balogh B., Varga R., Mohl – Bori, Csukics,  Litsingi, Szavics, Pekár (Tököli, 46.) – Lencse (Tölgyesi, 84.). Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Koszó, Póti, Patvaros, Tölgyesi, Balog M., Tököli.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I. G. (Sluka, 74.), Rajos, Radó, Iszlai, Halmosi (Ugrai, 92.) – Kenesei (Oross, 77.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Búrány, Horváth A., Sluka, Nagy D., Oross, Ugrai.
Gólszerző: Lencse (26., 11-esből), Tököli (75.), ill. Kenesei (35.), Nagy I. G. (73.)
Sárga lap: Csukics (19.), Alempijevics (20.), ill. Iszlai (40.)
 
LOMBARD PÁPA-PMFC-MATIAS 0-0
Perutz Stadion, 1200 néző. Vezette: Kassai Viktor (Kispál Róbert, Ring György)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Németh M. – Lovrencsics, Horváth L., Arszics, Gyömbér, Szilágyi P. (Tóth B., 46.) – Benko (Quintero, 81.), Inutile (Seye, 65.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi., Présinger, Rodenbücher, Quintero, Tóth B., Seye.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Todorovics, Causics, Markovics – Demjén (Nagy O., 54.), Lantos, Scsepanovics, Regedei (Frőhlich, 63.) – Horváth Zs., Andorka (Bajzát, 76.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Strublics, Goia, Kvekveskiri, Nagy J., Nagy O., Frőhlich, Bajzát..
Sárga lap: Benko (33.), Horváth L. (85.), ill. Andorka (13.), Causics (55.), Scsapanovics (63.)
 
MVM PAKS-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0-0
Paks, 1000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Szpisják Zsolt, Albert István)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Böde, 62.), Sifter, Sipeki, Vayer  – Kiss T. (Szatmári L., 85.), Magasföldi (Hrepka, 62.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Csehi T., Gévay, Báló, Böde, Hrepka, Szatmári L.
Kaposvár: Hajdúch –  Zsók, Bank, Graszl, Jánvári – Balázs B., Sedlák (Grumics, 82.), Horváth T., Addo (Diallo, 62.) – Bebeto, Haruna (Kovács O., 91.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Bőle, Katona, Kovács O., Safarics, Diallo, Grumics..
Sárga lap: Sedlák (31.), Addo (51.)
 
ZALAEGERSZEGI TE-GYŐRI ETO 0-2 (0-1)
ZTE Aréna, 2000 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Szalai T., Bogunovics, Pál (Polareczki, 46.) – Szakály D., Máté P., Ganugrava, Balázs Zs. (Wittman, 69.) – Brkics, Nicorec (Pavicsevics, 54.). Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Hervás, Jasarevics, Kovács Gábor, Pavicsevics, Polareczki, Wittman.
Győr: Sztevanovics – Babics (Takács Á., 58.), Djordjevics, Szabó O., Völgyi – Varga R. (Tokody, 74.), Kamber, Pilibaitis, Pátkai, Dinjar (Trajkovics, 52.) – Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár, Takács Á., Windecker, Trajkovics, Tokody, Varga T.
Gólszerző: Kamber (4.), Trajkovics (73.)
Sárga lap: Brkics (74.), ill. Trajkovics (67.)
 
ÚJPEST FC-DVSC-TEVA 1-5 (0-3)
Szusza Ferenc Stadion, 4312 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Butkai Zsolt, Szalai Dániel)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics (Fodor, 46.), Kiss Z.  – Simon K., Vasziljevics, Kabát, Eninful (Lázár, 67.), Remili (Kovács D., 56.) – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Fodor, Barczi, Lázár, Markovics, Kovács D., Jevtics.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut (Illés, 63.) – S. Nikolics, Varga, Szakály P., Bódi, Bouadla (Rezes, 77.) – Coulibaly (Farkas B., 79.).  Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Bernáth, Illés, Ramos, Farkas II. B., Rezes, Máté.
Gólszerző: Kabát (82., 11-esből), ill. Szakály P. (9.), Bódi (22., 73.), Coulibaly (40., 60.), 
Sárga lap: Litauszki (26.), Lipták (55.), ill. Nagy Z. (24.), S. Nikolics (42.), Varga (57.), Rezes (78.), Illés (81.)
 
VIDEOTON FC-BUDAPEST HONVÉD 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 4138 néző. Vezette: Takács János (Erős Gábor, Farkas Balázs)
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki (Nikolics, 50.) –  Oliveira (Kovács I., 78.), Sándor Gy. (Gyurcsó, 66.), Tóth B., Mitrovics, Walter Lee – Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, H. Sánchez, Vaskó, Gyurcsó, Kovács I., Nikolics, Perics.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ceolin (B. Bozsovics, 60.), Johnson, Vécsei, Horváth A. (Hidi, 88.), Ivancsics – Délczeg (Tchami, 87.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, B. Bozsovics, Hidi, Tchami, Faggyas, Vernes.
Gólszerző: Torghelle (92.)
Sárga lap: Vinícius (48.), ill. Délczeg (68.), Vidovics (69.)

 

MESTERI MONDATOK
A 22. fordulóbó
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,     ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                              
Benczés Miklós (Diósgyőr) a siófoki vereségről: ,Nem a hazaiak nőttek fölénk, a mi játékunk volt körülményes."
Horváth Károly (Siófok) Haraszti les miatt - tévesen - érvénytelenített góljáról: ,,Megmondom őszintén, így még nem örültem gólnak, mint a másodiknak, fogalmam sincs, hogy miért nem adták meg, de így is elégedett vagyok".
Kis Károly (Paks) arról, hogy igazságosnak tartja-e a döntetlent: ,,Hogy mi az igazságos meg mi nem, arról teljesen felesleges nekem itt beszélni, hiszen az eredmény null-null lett".
Urbán Flórián (Vasas) és az ő összeesküvés elmélete: ,,A legérdekesebb, hogy a büntetőkből hármat az újpesti különítmény, Takács és Rubus hozta össze...Nincs üldözési mániám, de a véletlenekben sem hiszek..."
Détári Lajos (Ferencváros) a csapatát kritizálja: ,,Amióta én vagyok a Ferencváros edzője, ilyen gyengén még nem játszottunk, szerencsére így is nyertünk".
Kondás Elemér (Debrecen) válasza azoknak, akik a DVSC visszaesését vizionálták: ,,Szó sem volt itt hullámvölgyről, nyilván ilyenkor hajlamosak az emberek az ördögöt festeni a falra..."
Paulo Sousa (Videoton) együttese játékfelfogásáról: ,,A mai mérkőzésen a csapatunk nem harcolta, hanem játszotta a labdarúgást".
Supka Attila (Honvéd) a 92. percben kapott, vereséget jelentő gólról: „Nehéz bármit is mondani ezután..."
Prukner László (Zalaegerszeg) rejtélyes nyilatkozata, némi malíciával a végén: ,,Sok dolog van, amire nehéz magyarázatot találni, amire van, az pedig még nem publikus. Amikor idejöttem, sok veresége volt a csapatnak, aztán eljutottunk oda, hogy itthon nem kaptunk ki...most csak kínomban röhögök, elnézést kérek".

 

OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 22 16 6 0 47-16 +31 54
2. Győri ETO 22 16 2 4 43-22 +21 50
3. Videoton 22 14 2 6 40-15 +25 44
4. Budapest Honvéd 22 10 6 6 37-27 +10 36
5. Diósgyőri VTK 22 10 4 8 31-28 +3 34
6. Pécsi MFC 22 8 9 5 30-32 -2 33
7. Kecskeméti TE 22 9 5 8 37-31 +6 32
8. Paks 22 7 7 8 34-39 -5 28
9. Ferencváros 22 7 5 10 21-21 0 26
10. Haladás 22 6 8 8 26-29 -3 26
11. Siófok 22 6 8 8 23-31 -8 26
12. Újpest 22 6 3 13 27-41 -14 21
13. Kaposvár 22 3 12 7 25-33 -8 21
14. Pápa 22 5 5 12 21-32 -11 20
15. Vasas 22 4 8 10 21-34 -13 20
16. Zalaegerszeg 22 0 8 14 19-51 -32 8

 

OTP Bank Liga
A góllövőlista

15 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC)

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd)

12 gólos: ANDRÉ ALVES (Videoton), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)

11 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

10 gólos: Lencse László (Videoton, Kecskemét)

9 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

8 gólos: José Luque (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO)

7 gólos: Bódi Ádám (DVSC), L’Imam Seydi (DVTK), Dudás Ádám (Győri ETO), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Kabát Péter (Újpest), Rajczi Péter (Újpest)

6 gólos: Kulcsár Tamás (DVSC), Goran Vujovics (Haladás), Kenesei Krisztián (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa)

5 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Pátkai Máté (Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Horváth Zsolt (PMFC), Simon Attila (Siófok), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton)

4 gólos: Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Vladan Szavics (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Bartha László (Paks), Hrepka Ádám (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton)

3 gólos: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Tisza Tibor (DVTK), Rati Alekszidze (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Juszuf Dajics (Vasas), Marko Simics (Vasas), Máté Péter (ZTE), Roguy Méyé (ZTE, DVSC)

2 gólos: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Kovács István (Haladás, Videoton), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Francis Litsingi (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Éger László (Paks), Kiss Tamás (Paks), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Sándor György (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Juha Hakola (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bebeto (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

 

OTP Bank Liga
A 23. forduló programja
Április 06. (péntek)    
Győri ETO-Kaposvári Rákóczi 18.00 (TV: SportM)
Április 07. (szombat)    
Debreceni VSC-Teva-FGSZ Siófok 15.00 (TV: Sport1)
Vasas-Híd-Kecskeméti TE 17.30 (TV: Sport1)
Diósgyőri VTK-MVM Paks 18.00  
Pécsi MFC-MATIAS-Újpest FC 18.00  
Haladás Sopron Bank-Videoton 18.00  
Április 08. (vasárnap)    
Budapest Honvéd-Lombard Pápa 16.00 (TV: M1)
Zalaegerszeg-Ferencváros 18.00 (TV: Sport2)