Diósgyőr

A miskolci polgármesternek nem tetszik, hogy a sajtóból értesült Benczés leváltásáról

  • MTI

Magyarázatot vár Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK vezetőitől azzal kapcsolatban, hogy hétfőn menesztették posztjáról Benczés Miklós vezetőedzőt, valamint Vitelki Zoltán pályaedzőt.

"A DSM Nonprofit Kft. és a Diósgyőr FC Kft. tulajdonosaiként sajnálatos módon a napi sajtóból értesültünk arról, hogy csapatunknál egyik pillanatról a másikra nagy változások történtek" - áll a polgármester nyílt levelében, melyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Ebben kiemeli, hogy a városvezetés nem akar a klub szakmai munkájának mindennapjaiba beleszólni, ugyanakkor tulajdonostársi kompetenciáját "nem csak az éves költségvetés feladatainak teljesítése közben kívánja gyakorolni."

A nyílt levélben olvasható továbbá, hogy a városvezetés a csapat sorsát meghatározó döntéseknél ragaszkodik a véleménye kifejtéséhez, így a klub irányítóitól személyes találkozón vár magyarázatot.

Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a klub honlapján korábban úgy nyilatkozott: a tavaszi gyengébb eredmények miatt úgy érezték, hogy az együttesnek új impulzusra van szüksége, mert megbomlott a csapat és az edző közti harmónia, ezért hétfőn közös megegyezéssel felmentették feladata ellátása alól Benczés Miklóst és Vitelki Zoltánt.