NBA

A Chicago és a Miami is beleszaladt a késbe

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 94. játéknapján igazi vérfürdőt rendeztek, hiszen a Miami 19, míg a Chicago 14 pontos vereséget szenvedett, előbbit a Boston, míg utóbbit az Oklahoma City alázta meg.

Rondo remekül játszott - Fotó:nba.com

Nem sokkal a Miami elpáholása után az Oklahoma a Chicagót is kitömte, hiszen Kevin Durant csapata 92-78-ra verte a Bullst. A három negyed után 29 ponttal vezető Thunder ki sem küldte sztárjait az utolsó játékrészre, így a Bulls némileg kozmetikázhatott az eredményen, ám a vége még így is csúfos lett. A hazaiaknál Russel Westbrook és Kevin Durant 53 pontot hozott össze, ezzel szemben a Bullsnak nem volt igazi vezére, hiszen a kezdőből csak Korver jutott 10 pont fölé, ő 14-et szerzett. Scott Brooks, a Thunder vezetőedzője így értékelte a látottakat: „Az éve most védekezetünk a legjobban. Minden passzt, minden dobást megnehezítettünk. Energikusak és kemények voltunk, úgy gondolom, hogy ez volt a legfontosabb a mai összecsapáson.”

A Chicago mellett a Miami is beleszaladt a késbe vasárnap este, Jamesék ugyanis 91-72-es vereséget szenvedtek a Ray Allen nélkül felálló Boston Celtics otthonában. A hatalmas különbség elsősorban a Heat második félidőben mutatott játékának köszönhető, mivel a vendégek csupán 11/41-es mezőnymutatóval dobtak, ez pedig mindössze 28 pontra volt elegendő. A hazaiaknál minden kezdő kitett magáért, hiszen mindenki legalább 10 egységig jutott, de Rajon Rondo például 16 ponttal, 14 gólpasszal, valamint 10 lepattanóval tripla-duplát könyvelhetett el, míg a másik oldalon egyedül LeBron James nyújtott értékelhető teljesítményt, ő 23 egységig jutott.

A Denver Nuggets a jelek szerint mindent megtesz azért, hogy a rájátszásba jusson a csapat, hiszen Lawsonék ezúttal az Orlando vendégeként tudtak nyerni 104-101-re. Azt, hogy ez a siker mennyire nem mindennapi, jól mintázza, hogy az idén először Dwight Howard nélkül felálló Orlando az elmúlt húsz évben csupán a második mérkőzését veszítette el hazai pályán a Denver ellen. Az összecsapás legeredményesebb játékosa Jameer Nelson volt, a hazaiak irányítója 27 egységet termelt, de a Howardot helyettesítő Glen Davis például 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát ért el. A másik oldalon egyértelműen a hátvédek domináltak, Afflalo 22, Lawson pedig 25 pontot tett a közösbe.

A másik, szintén nyugati csapat, amely a rájátszásért harcol, ezúttal bukott, a Houston ugyanis hazai pályán kapott ki 104-102-re az Indianától. A hosszabbításba torkolló mérkőzés legjobbja Danny Granger volt, aki 32 pontot dobott, míg a másik oldalon a kezdő minden tagja legalább 10 pontot ért el, ám a kispad teljesítménye ezúttal is gyenge volt, így a Houston újabb vereségével már csupán egy mérkőzés előnyben van a 9. helyezett Jazzel szemben.
Szórakoztató mérkőzést láthattak a Rose Gardenbe kilátogató drukkerek, hiszen a Portland 119-106-ra verte a Minnesota együttesét. A kényszerből centert játszó Aldridge 26 ponttal és 8 lepattanóval a Blazers legjobbja volt, míg a másik oldalon hárman is (Williams, Love, Ridnour) 20 pont fölé jutottak, ám ma ez is kevés volt az üdvösséghez.

Kobe Bryant karrierje egyik legcsúfabb napja után 40 ponttal segítette győzelemhez a Lakerst a Warriors ellen. Bryant mellett Pau Gasol és Ramon Sessions is kiválóan játszott, előbbi 26, utóbbi 23 egységet termelt, ám Andrew Bynum csak 10 percet tudott a pályán tölteni, mivel megsérült, így a Lakers drukkerek izgulhatnak, hogy mi lesz a center, ezáltal a csapat sorsa a szezon hátralévő részében.

NBA
A 94. játéknap eredményei:
Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 120-112
Orlando Magic-Denver Nuggets 101-104
Toronto Raptors-Washington Wizards 99-92
Portland Trail Blazers-Minnesota Timberwolves 119-106
Phoenix Suns-New Orleans Hornets 92-75
Houston Rockets-Indiana Pacers 102-104 - hosszabbítás után
Boston Celtics-Miami Heat 91-72
Oklahoma City Thunder-Chicago Bulls 92-78