Serie A

Nem kegyelmezett a Roma az újoncnak

Az olasz bajnokság 30. fordulójában az AS Roma hazai pályán 5-2-s győzelmet aratott a Novara csapata felett. A fővárosiaknál öt játékos osztozott a gólokon, Luis Enrique tanítványai ezzel a sikerrel életben tartották dobogós reményeiket.

Krkic meghálálta Luis Enrique bizalmát
A Farkasok a Milan elleni rangadót ugyan elbukták, de úgy tűnik nem zökkentette ki őket a San Siróban kapott pofon, az újonc Novara ellen szerzett öt góljuk is ezt támasztja alá.

A 17 percben ugyan Caracciolo fejesével a vendégek szereztek vezetést, de a 25. percben Marquinho az ötös vonaláról fejjelt egyenlített. Szűk tíz perc elteltével Pablo Osvaldo egy szöglet után már a vezetést is megszerezte a Romának. A fordulás után  Simplicio egy kipattanó után emelt szépen a hálóba, majd hat perccel később Krkic is feliratkozott a gólszerzők közé. A harjában ugyan Morimoto révén szépített a Novara, az utolsó szó mégis a hazaiaké lett, az argentin Lamela a 91. percben állította be az 5-1-es végereményt.

Sikerével a Roma tartja a lépést a dobogóért harcoló csapatokkal, jelenleg 47 pontjával a hatodik, négy egységgel lemaradva a harmadik helyen álló Laziótól.


 

Serie A 30. forduló
AS Roma-Novara 5-2 (2-1)
gól: Marquinho (25.), Osvaldo (34.), Simplicio (55.), Krkic (61.), Lamela (91.), illetve Caracciolo (17.), Morimoto (78.)