Serie A

Az Inter ifikorú ifiedzőjének "csak" gólokat kell lövetnie első meccsén

A Serie A 30. fordulójában nyolc mérkőzést játszanak a vasárnapi játéknapon. Rangadónak az esti Juventus-Napoli mérkőzés számít, de lehet, hogy fontosabb és érdekesebb, hogy az Inter frissen kinevezett fiatal edzője, Andrea Stramaccioni mire lesz képes első mérkőzésén a kék-feketék felnőtt csapatával.

Militónak és társainak győzelemmel illeni köszönteni az új trénert

Inter-Genoa
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

Egy Intertől 29 forduló után a szélsőségesen kiegyenlített mérleg (12 győzelem, 5 döntetlen, 12 vereség, 38-38-as gólkülönbség) és a 8. hely az olasz bajnokságban borzasztóan kevés, így annak ellenére sem volt meglepő, hogy Massimo Moratti az edzőváltás mellett döntött, hogy aznap reggel még azt mondta, Claudio Ranieri biztonságban van. Az igazán meglepő dolog, hogy az utánpótláscsapattal nagy nemzetközi sikert elérő, de semmiféle felnőtt együttesnél szerzett rutinnal nem rendelkező 36 éves Andrea Stramaccionit nevezte ki a helyére. Ez egyrészről a végső elkeseredés és lemondás jele is lehet, de akár az is elképzelhető, hogy Moratti José Mourinho kinevezése óta először újra jó helyre nyúlt.

Hogy hogy teljesít az edzők között ifikorúnak számító ifiedző a legmagasabb szinten, az majd kiderül, mindenesetre elvárható lenne tőle, hogy egy győzelemmel kezdje a szereplését. Ehhez valószínűleg elég lenne megtalálnia, hogy melyik játékosa képes a gólszerzésre vasárnap délután. Az igazi gólínség februárban volt az Internél, amikor öt meccsen egyszer sem találtak be, de az utóbbi két meccsükön szintén nem kellett az Atalanta és a Juventus híveinek sem bosszankodniuk. A mostani ellenfél, a Genoa viszont - bár veszélyes támadókkal rendelkezik, elsősorban Palacio személyében -, azért tűnik könnyen verhető ellenfélnek, mert az egész bajnokság legrosszabb védelmével rendelkezik, az egész idényben csak 4 meccset úszott meg kapott gól nélkül, az ellenfelek 51-szer találtak a hálójába. A lehetőség tehát adottnak tűnik akár egy önbizalom növelő, többgólos győzelemhez is.

Juventus-Napoli
20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: X

Mindkét csapat óriási motivációval léphet pályára, hiszen a Juventus a listavezető Milanhoz, a Napoli pedig a dobogós, BL-helyen álló Lazióhoz kerülhet közelebb, miután a Milan csak ikszelt a Cataniával, a Lazio pedig simán kikapott Parmában. Az egyetlen félelmünk az lehet, hogy a nagy lehetőséget nagy felelősségként értelmezi Antonio Conte és Walter Mazzarri, és egy öldöklő taktikai harcot látunk majd a pályán. Ezen egy korai gól valószínűleg segítene, ha időben megnyitják a csapot, akkor akár még egy gólzáporos meccset is el tudunk képzelni.

Ha nem is rögtön a meccs elején, de a Juve valószínűleg fel fogja majd adni olaszos felfogását, mert egy döntetlennel nem megy semmire ezen a találkozón, így esetleg a vendégek fejében fordulhat csak meg, hogy már az egy pont is elég, mert azzal is közelebb kerül a Lazio. Feltéve persze, hogy az Udinese nem zavar be a gondolatmenetbe egy délutáni győzelemmel!

Roma-Novara
12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Luis Enrique megint gondolkozhat a védelem összetételén, hiszen Juan még mindig sérült, Heinze eltiltott, így Kjaer az egyetlen bevethető klasszikus belső védője, aki mellé De Rossit küldhetné hátra a védelembe, de a másodkapitánynak is félbe kellett szakítania egy edzést a héten egy ütközés után, így egyáltalán nem biztos, hogy ott lehet a csapatban.

A Farkasok szerencséje, hogy szimpatikusan küzdő, de azért valószínűleg kieső Novara szerezte a második legkevesebb gólt a szezonban, azaz nem a rettegett támadósoráról híres. Azért az előző hét bajnokijából így is csak kettőt veszített el, és az Intert, valamint az Udinesét is le tudta győzni. Igaz, a kék-feketék a válságuk legmélyén voltak, a Zebracsikók pedig két Európa Liga-meccs között.

Siena-Udinese
15:00
hatharom-tipp: 2

Az Udinese számára ugyanúgy adott a lehetőség, hogy utolérje a dobogós, BL-selejtezős helyen álló Laziót, mint a fentebb már emlegetett Napolinak, így Di Nataléék is extra motivációval léphetnek pályára a Siena otthonában. Ráadásul az Artemio Franchi Stadion nem is egy bevehetetlen erőd, a már szintén említett, kiesőjelölt Novarának is sikerült ott nyernie. És még egy dolog ami motiválhatja a vendégeket: az esti rangadón esetleg pontokat vesztő Napolival szemben is szerezhetnek némi előnyt.

Serie A
30. forduló, további mérkőzések
Cagliari-Atalanta 15:00
hatharom-tipp: X
Lecce-Cesena 15:00
hatharom-tipp: 1
Fiorentina-Chievo 15:00
hatharom-tipp: X
Bologna-Palermo 15:00
hatharom-tipp: 1