NBA

14 éves negatív karriercsúcsot döntött Kobe Bryant, mégis az övé volt az utolsó szó

  • Barcsai Róbert

Ugyan csak nyolc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján, izgalmakban így sem volt hány. Kobe Bryant például az elmúlt 14 év legrosszabb egyéni teljesítményét nyújtotta, ám a New Orleans mégis a Fekete Mamba kosara miatt vérzett el.

Kobe Bryant ezúttal nem játszott jól

Hiába játszott nagyon gyengén Kobe Bryant, a Lakers mégis 88-85 arányban tudott nyerni a New Orleans ellen. Bryant ritka gyenge formában játszott, ugyanis 21 dobásából csak hármat értékesített, igaz, abból az egyik épp a győztes kosár volt. A Fekete Mamba gyengeségeit Pau Gasol és Andrew Bynum próbálta elfeledtetni, előbbi 21 pontot és 11 lepattanót, míg utóbbi 19 pontot és 10 lepattanót könyvelhetett el. Kobe Bryant így nyilatkozott az utóbbi 14 év legrosszabb teljesítményéről: „szörnyű volt. A dobások, amelyeket elvállaltam, jók, értékesíthetőek voltak, viszont mégsem mentek be. A hihetetlen közönségünk, valamint a csapattársaim segítettek túljutni ezen.”
Habár a jelek szerint Jeremy Lin szezonjának is vége, a New York mégis le tudta győzni 91-75-re a Cleveland csapatát. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a vendégeknél nem szerepelt Kyrie Irving, így a Cavaliers ennek megfelelően simán elvérzett a Knicks otthonában. A mérkőzés legjobbja J.R. Smith volt, aki 20 pontot termelt a Knicks kispadjáról beállva, mögötte pedig nem sokkal maradt el Carmelo Anthony, aki 19 egységig jutott.

A Sixers az Atlanta legyőzésével hihetetlenül fontos keleti rangadót nyert meg, ráadásul úgy, hogy a csapat egészen az utolsó játékrészig hátrányban volt, de a hajrában fordítani tudott a Philly, így végül 95-90 arányban nyertek Elton Brandék. Brand egyébként szezoncsúcsot jelentő 25 ponttal csapata legjobbjának bizonyult, ugyanakkor nem feledkezhetünk el a másik oldalon Josh Smith-ről sem, aki szintén szezoncsúcsot döntött, ő 34 egységet hozott össze.

A játéknap legnagyobb győztese a korábban már említett New York volt, ugyanis a Milwaukee hazai pályán 99-95-ös vereséget szenvedett a Memphistől, így a keleti nyolcadik helyért folytatott párharcban újabb kis lépést tett előre a Knicks. A hazaiaknál hárman is eljutottak legalább 20 pontig, Jennings 24-et, Gooden és Ilyasova 20-20 egységet hozott össze, viszont Monta Ellis jó játéka nagyon hiányzott a Bucksnak, a tetovált hátvéd ugyanis csak 8 pontot tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez. A sikert a Memphis elsősorban a kispados O.J. Mayonak köszönheti, aki 24 pontot termelt, ezzel csapata legjobbja volt.

Sorozatban hetedik győzelmét szerezte meg a San Antonio Spurs, akik ezúttal az Indiana gárdáján gázoltak át. A112-103-as végeredményt hozó összecsapás félidejében 16 ponttal vezetett a hazai gárda, így a mérkőzés második fele már csak formalitás volt Tony Parkerék számára. A vendégek kezdőjéből négyen is eljutottak legalább 15 pontig, ám a Spurs ellen mostanában ez a teljesítmény is kevés. Hazai oldalon Tim Duncan 23 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el, de fontos kiemelni még a kispadot is, hiszen a cserék 52 pontot tudtak összehozni.

Nem csak a Lakers, hanem a másik Los Angeles-i gárda is örülhetett, hiszen a Clippers 105-96 arányban legyőzte a Utah Jazz együttesét. Az első játékrészt 16 ponttal nyerő hazaiak két sztárja bombaformában játszott, Chris Paul 26, míg Blake Griffin 24 egységgel terhelte a Jazz kosarát. A vendégek egyedüli válasza erre a két kiváló teljesítményre Al Jefferson volt, aki 26 pontot termelt.

 

NBA
93. játéknap eredményei
LA Lakers-New Orleans 88-85
Detroit-Charlotte 110-107 h.u.
New York-Cleveland 91-75
Philadelphia-Atlanta 95-90
Milwaukee-Memphis 95-99
San Antonio-Indiana 112-103
Sacramento-New Jersey 99-111
LA Clippers-Utah 105-96