Női kézilabda KEK

Újra a döntőért száll harcba a Fradi

A címvédő Ferencváros csapata szombat este 20 órától lép pályára az orosz Dinamo Volgográd ellen a Kupagyőztesek Európa Kupájának elődöntőjének első mérkőzésén. A zöld-fehérek számára hátrány jelent, hogy a visszavágót idegenben kell játszani, így a hazai találkozón a lehető legjobb eredményt kell elérnie.

Ez lesz sorozatban a harmadik alkalom, hogy orosz ellenfél akad Elek Gábor vezetőedző alakulatának útjába. A nyolcaddöntőben a Rosztov-Don, a negyeddöntőben pedig a Zvezda Zvenyigorod csapatát búcsúztatták a zöld-fehérek.

Szucsánszki Zitára kulcsszerep hárulhat a zártan védekező orosz csapat ellen
"A Volgograd jobb, mint a korábban kiejtett másik két orosz csapat. Van BL-rutinja, a mag már hosszú évek óta együtt játszik. Talán azzal egy kicsit esélyesebbek nálunk, hogy otthon játsszák a visszavágót. Persze, csodálatos lenne megint KEK-döntőt játszani" - mondta Elek.

A Dinamo az idei szezont a Bajnokok Ligájába kezdte, de a csoportküzdelmek során a spanyol Itxako és a román Valcea mögött csak a harmadik helyen végzett, így a KEK-ben folytathatta szereplését. A nyolcaddöntőben a román U Jolidont, a negyeddöntőben a szerb Zajecar együttesét verte oda-vissza a Dinamo, amely az sorozat egyik legnagyobb esélyese.

 - a dabasi csarnok befogadóképessége a mobillelátókkal együtt 1700 fő
-  a hírek szerint elővételben elfogyott az összes belépő, teltház várható
 -
Dabason tavaly a Metz 29-27-re nyerni tudott, de így is az FTC jutott a fináléba

A Fradi az orosz csapattal legutóbb 2009-ben találkozott, akkor az EHF-kupa nyolcaddöntőjében hatgólos vereséget szenvedtek a zöld-fehér lányok. Azon a mérkőzésen Zácsik, Szamoránszky, Szucsánszki és Dajka is játszott, míg a másik oldalon Levina, Makarova és Hmirova alkotott maradandót.

"Én ki-ki meccsre számítok, ahol a pillanatnyi forma dönthet. Jósolni nagyon nehéz, de én úgy gondolom, hogy 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra." - nyilatkozta Elek Gábor vezetőedző a FradiMedia-nak. "Egy nagy zárt, kevés kilépős hatosfalat fognak védekezni, tehát a lövéseknek, a betöréseknek valamint a szélsőknek óriási szerepe lesz és véleményem szerint a beállós játék lesz, ami egy kicsit a háttérbe szorul".

A tavalyi évben az FTC az elődöntőben a francia Metz együttesét múlta felül, ahhoz a párharchoz képest a szakvezető szerint most jóval nehezebb dolga lesz lányainak. "Úgy gondolom, hogy a Dinamo jobb csapat, mint a tavalyi Metz, bármennyire is erősnek tartom azt a csapatot is. Abban a gárdában több olyan pont volt, amit meg lehetett támadni, az orosz egy egységesebb, jobb csapat"

Akárcsak tavaly, idén is "kiköltözik" a Népligetből Dabasra a Fradi, amelynek azonban kellemes emlékei lehetnek az otthonváltásról. "Dabas számunkra nagyon jó ómen, én pedig különösen szeretem. Nem foglalkozunk azzal, hogy el kell mennünk a Népligetből, véleményem szerint ugyanúgy hazai pályán leszünk, mint a Kőbányai úti csarnokban."

A közelmúltban betegséggel küszködött a magyar csapat egyik legjobbja, Szucsánszki Zita, aki a héten már együtt edzett a csapattal, így minden bizonnyal pályára lép szombaton. "Egy nagyon erős ellenfélre számítok, az interneten megnéztünk néhány videót róluk. Olyat meccset kell mutatnunk, ahol úgy játszunk, mint a Zvezda elleni hazai találkozó első félidőjében és akkor úgy gondolom, olyat előnyt építhetünk fel, ami Oroszországban is elég lesz."

KEK elődöntő, 1. mérkőzés
FTC-Rail-Cargo Hungária - Dinamo Volgográd (orosz) 20.00
Visszavágó: 2012. április 7., 12:00, Volgográd
Dabas, játékvezetők: Hakansson, Nilsson (svédek)
Tv: SportKlub