Serie A

Nem volt elég a Milannak a fél gőz Cataniában

Csak döntetlent játszott a Milan a Catani otthonában a Serie A 30. fordulójának nyitómeccsén, így a Juventus akár két pontra is megközelítheti vasárnap este a címvédőt a tabellán.

A két Barcelona elleni BL-meccs között álló listavezető Milan megpróbálta megnyomni a lehetőségeihez képest remekül teljesítő, a forduló előtt hetedik Catania elleni találkozó elejét, de azért a szicíliai együttesnek is volt lehetősége, főleg Gomez révén az első negyedórában.

Azért az iramot a piros-feketék diktálták, Emanuelson és Ibrahimovic is veszélyesen próbálkozott. Gólt is a vendégeknek sikerült szerezni, a 34. percben Ibrahimovic a védőjével a nyakán, féltérden is meg tudta tartani a labdát a tizenhatosnál, sőt, Robinho elé tette, a brazil pedig kihasználta a ziccert. (0-1)

Zlatan Ibrahimovic küzd a Catania játékosával a Milan Serie A-mérkőzésén 2012-ben.

A Milan érezhetően meg is elégedett volna ezzel az egyetlen góllal, és visszavett a tempóból, a Catania pedig a szünetig nem igazán tudott reagálni. A pihenő után azonban nagy lendülettel érkeztek a pályára a hazaiak, akik Gomez révén gólt is szereztek, amit a játékvezető asszisztense intésére les címén - nagy hibát elkövetve - érvénytelenített.

Az egyenlítés így is összejött, az 57. percben Spolli volt eredményes. (1-1)

A hajrában aztán újra felébredt a bajnoki címvédő, Mexés fejjel, Ibrahimovic egy nagyon szemfüles távoli emeléssel és több lövéssel került közel a gólszerzéshez, de ez a hajrá későinek bizonyult, sőt a végén még a vendégek védőinek kellett kétszer blokkolniuk, így maradt a döntetlen. Így a vasárnap pályára lépő Juventus akár két pontra is felzárkózhat a tabellán, a Catania pedig továbbra is hetedik, egy ponttal áll a Roma mögött, kettővel az Inter előtt.

Serie A
30. forduló
Catania-Milan 1-1 (0-1)
gólszerzők: Spolli (57.), illetve Robinho (34.)