Superbike

Kuplunghiba után is javított pénteki idején Győrfi Alen

  • B. Molnár László

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője technikai gondok miatt kihagyta a teljes délelőtti szabadedzést, ám a második időmérőn remekelt, és a 15. rajtpozícióból várhatja a futamot. Ez az eredmény az eddigi legjobbja a kvalifikációs tréningen, és a csapat bízik abban, hogy vasárnap az első pontjait is megszerzi a 22 éves motoros.

A szombati napon a reggeli szabadedzésen utolérte Győrfi Alent a balszerencse. A csapat terve az volt, hogy a pénteki beállításokat tovább finomítva egyre jobb köridőt motorozhasson a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője, és a délutáni második időmérőn bejuthasson a vasárnapi futam rajtsorrendjében a legjobb 15 közé. A csapat tervezett, a technika végzett, ugyanis Alen Hondájának kuplungja abban a pillanatban csúszott meg, ahogy kigurult az első körére.

Győrfi Alen szerelői dolgoznak a Superbike bajnokságban versenyző motoros Hondáján Imolában 2012-ben.

"Már akkor éreztem, hogy gond van a motorral, amikor kigurultam a pályára. Megpróbáltam tempót menni, de rögtön hallottam, nagy a baj. Kiderült, megcsúszott a Honda kuplungja, és ezt a boxban az edzés ideje alatt nem is sikerült orvosolnunk. Ezzel számomra az edzés be is fejeződött, és maradt a reménykedés, hogy a délutáni időmérőig sikerül kijavítanunk a motort. Ezzel kicsit hátrányba kerültem a vetélytársakkal szemben, hisz amíg mi a boxban dolgoztunk, addig a többiek tapasztalatot és adatokat gyűjthettek a motorjaik minél jobb beállítása érdekében. Ha nem fog délután semmilyen technikai gond hátráltatni, akkor mindent megteszek annak érdekében, hogy elérjem az eredeti célkitűzésünket, hogy a legjobb 15 közül tudjak elrajtolni" – fogalmazott a 22 éves motoros.

És a csapat képes volt a csodára, így Alen a második időmérőn nemcsak a gyorsaságra figyelt oda, hanem arra is, hogy a lehető legtöbb kört tegye meg. Nos, mindkét elvárásnak megfelelt, ugyanis 25 kört tehetett meg, ráadásul nem is akárhogyan, hisz majd egy másodpercet javítva a pénteki legjobbján eddigi legelőkelőbb rajtpozíciójából, a 15. helyről várhatja a vasárnapi startot.